9 Haziran 2020 Salı

İyi Partinin Ayasofya Oyunu


Neval Kavcar
Grup Başkanvekilimiz ve İzmir Milletvekilimiz Sayın D.Müsavat Dervişoğlu tarafından "Ayasofya Cami’nin Müslümanlar için toplu ibadete açılması" amacıyla Meclis Başkanlığına sunulan Araştırma Önergesi Ak Parti'nin ret, MHP ve HDP'nin çekimser oyları neticesinde kabul edilmemiştir.” İyi Parti – 9.6.2020
                                                             ****
Fetih Cami 1934’de bakanlar kurulu kararı ve şaibeli bir Atatürk kaşeli imza ile müzeye çevrildikten sonra çeşitli mahkemeler açılmasına rağmen sonuç alınamamıştır. En son 2000’de açılan dava Danıştay tarafından reddediliyor. Ardından da Anayasa Mahkemesince.

Şöyle bir gelişme yaşanıyor geçtiğimiz kasımda. “Fatih Sultan Mehmet Vakfı eseri olan Kariye Camii'nin müzeye dönüştürülmesine yol açan Bakanlar Kurulu kararını 2019 yılının kasım ayında Danıştay iptal ” ediyor.

Danıştayın o emsalden hareketle, Ayasofya’yı inşallah diyelim cami olarak kullanılma kararını, 2 Temmuz 2020’de duyacağız. Durum budur. (Yine de işin içine, umarım FETÖ ruhu karışmaz.)

Peki M. Dervişoğlu'nun TBMM başkanlığına başvurusu nedir? “Ayasofya’nın ibadete açılması için araştırma önergesi..” veriyor. Kabul edilse ne olacaktı? Meclisteki partiler üye verecek, bitmez tükenmez toplantılar, belki yıllarca havanda su dövme. Ayrıca, neyi araştıracak acaba Dervişoğlu? Ayasofya'nın bizim mi yoksa Bizanslıların, olduğunu mu? XI. Konstantinos Paleologos ve Fatih’i falan mı çağırmayı düşündü? Bu saçmalığın reddini de ”Ayasofya’nın açılmasına engel olunduğu” şeklinde lanse ediyorlar.

Çok merak ediyorum. Bir Allah’ın kulu acaba o önergeyi okuyup, aslında hiçbir h.lta yaramadığını görüp anladı mı?

İşte İyi Partinin Araştırma Önergesi ile Ayasofya-yı açma şaklabanlığı

   

Not: !934 yılındaki kararnamedeki Atatürk'e ait olduğu söylenilen imza kaşenin de sahte olduğu iddia ediliyor. Gel  şimdi, Atatürk'ün vasiyetine inan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder