23 Haziran 2020 Salı

Tarih Vakfı - Tunç Soyer Ve Vah İzmir vah

Neval Kavcar
Tunç Soyer’in, İzmir bayrağı, İzcoin (İzmir parası) gibi çıkışları ve u dönüşleri hep oluyor. Herkes aptal, bir İzmir belediye başkanı akıllı. CHP-HDP-İP el ele nereye gidiliyor, az sonra okuyacaksınız. Bir tarihte okumak için İzmir'i terk-i diyar eden İP’li vekil Şenol Sunat T. Soyer'i savundu. Görüşlerine katılmazmış ama belediyecilik farklıymış. 

Şenol Hanım, Bornova’da Yüksek Öğretmendeyken, okulu kuşatmış eli silahlı komünistlerin önünden geçip yardıma gitmişliğimiz var. Hani hep tarihten bahsediyor ya vekil hanım. Nerden nereye? Kendisi şu an ülkücülük tezgahı başında ‘gel ülkücü’ gel derken, Akşener ‘ülkücüler üretmiyor’ diye aşağılıyor. Bunları ve bazılarını görünce ‘ülkücüyüm’ demeye ar eder olduk.

Neyse. Gelelim, Tunç Soyer’in bayrak işini araştıran, Tarih Vakfı başkanına ya da direk Tarih Vakfına. Kısaca özetleyeceğim, 2004’de Aydın’da ‘Aydın yerel tarih grubu’ kurulmuş, davet edilmiştik. Sandım ki Aydın’la sınırlı, tarihimizi araştıracağız.. Bir inceledim, Rockefeller Vakfı projesi imiş.. Tarih vakfı eli ile yürütülüyordu. Ve Türkiye genelindeydi. İstiklal Savaşı sonrasında, işgalcilerle hareket eden azınlıkların mallarını tescil için araştırma yapılıyordu.. Eskiden kalma tapu, dükkan-ev resmi ve tabelayı, vatan evlatlarına aratma projesi. Yerel tarih denilen de azınlık tarihinden ibaretti. Türkler sığıntı yani.

Tabii, grubun dağılmasını sağladım. Camiye Aydınlıları doldurup yakan, komşusuna tecavüz eden soysuzlara kapı aralayacak halimiz yok her halde. O ara Tarih vakfı ve yaptıklarına daldım, doküman toplayıp, yazdım.  Adı ‘Sivil İhanet.’

TESEV, TEPAV, Helsinki Yurttaşlar Derneği, Açık Toplum vakfı gibi yedi düvelin yerel ayağı STK’nın tarihle ilgilenen cephesinin adı, Tarih Vakfı. Tunç Soyer ve Tarih Vakfı bir araya geldiyse, hele ki genel başkanları TESEV kurucu üyesi ise ‘vay o CHP’nin haline’ ve ‘vay bunlarla yol arkadaşlığı edenlerin’ gönlüne.  Vay İzmir’e.

İngilizler İzmir’de elektrik fabrikası kurmuş geçmişte, orayı ihya etme çabasındaydı Tarih Vakfı.. Gördüm ki, Mayıs 2019’da “İzmir Elektrik Fabrikası Ne Olmak İster” adlı mimari proje yarışması açılmış. Aynı Abant platformu gibi işler sistemleri. Azınlıkları parlatma, Türk Milletini aşağılama.

AB-D vakıflarının katkı verdiği tüm projelerin tek amacı var. Sevr Antlaşmasının kitabına uydurularak bu millete benimsetilmesi.

Not: Merak ettim, notlarıma geri dönüp Tarih Vakfı-nın İzmir projeleri nelermiş bakacağım.

2 yorum:

  1. Neval hanım 80 öncesi O sisli ve kanlı günlerde bizler hedefimize koşarken önümüzdeki Marksist vatan hainleri ile mücadele telaşı ve çabası içinde malesef yanımıza yanaşan ve selam veren bazı çıkar çevrelerini ve inanç ve ideal yoksunu kişileri malesef fark edememişiz...Bizler hergün Şehit ve yaralılar verirken bazıları günü birlik heves ve çıkar uğruna yanımıza hatta içimize sokulmuşlar ama biz bunları tanıyamadık...Ancak SİS DAĞILINCA herkesin maskesi düştü ve gerçek yüzleri ortaya çıktı.
    Rahmetli Başbuğumun bir sözü vardır ÜLKÜCÜLÜK MHP İÇİNDE OLUR ...başkalarının koltuğu altına girenlerden ÜLKÜCÜ OLMAZ ONLAR O YELPAZENİN O GRUBUN ADAMIDIR. Derdi onun için bunlar kim ülkücülük kim ? Bari biraz cesaret sahibi olup GERÇEK YÜZLERİ İLE ve yeni KİMLİK KARTLARIYLA KONUŞSALAR ? ama ondanda yoksunlar çünki onlar kendilerinde (olmayan) ÜLKÜCÜLÜK VASFININ ETİKETİYLE sağda solda yer ediniyorlar, yoksa onları KENDİ ŞAHSİ KİMLİKLERİ İLE KİMSE KAALE ALMAZ.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Cahit Bey. Nkavcar

    YanıtlaSil