9 Mayıs 2020 Cumartesi

MHP’deki ‘bazı’ tuhaf açıklamaların mucidi kim?

                                                                           Algı   
Neval Kavcar
MHP teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı Semih Yalçın 9 Mayısta bir twit attı, arkasından düzeltme metni geldi. “Çarpıtmaya müsait” cümle kurarsan, çarpıtırlar tabi. “Üç Hilal’in tek başına iktidarı artık bir zorunluluktur” ne demek? Twitin atılma sebebi her ne olursa olsun, mevcut satırlar içinde dikkat ‘seçim’e yoğunlaşacaktır.

Ha, ortada problem vardıysa illaki devam edilecek demiyorum. Lakin ortada fol yok yumurta yokken, bu paylaşımlar fitne çıkarır. Ülkede milli adımlar atılıyorken, ‘nerden bu gidişatı bozsak diyene koz verir.’

Derken o satırlar eski tarihli seçim konuşmasındanmış. Ona da tamam. Lakin “Üç Hilal’in tek başına iktidarı artık bir zorunluluktur” nedir? Arada ki o cümlenin ne anlama geldiğini, twiti atan bilmiyor mu? Üstelik bu ilk kez de olmuyor. Gerek yerel seçimde bebek katilinin mektubunda caniye yapılan güzelleme(çok oy kaybettirdi), Erdoğan’ın “Türkiye İttifakı” söyleminden sonra ki “çıkış” gibi sürü ile ‘tuhaf’ örnek var.

Komplo teorisi kurayım. “Seçim konuşmasındaki satırları, gündeme uygun bulup yayınladım. Seçim çağrıştıran kısmı görmemişim” demişse o kişi mesela. ‘İnanmıyorum’, derim bende. “Yazının önceden hazırlanmış” olduğu gerekçesi de, kurtulma bahanesi olamaz. Ya da her neyse ne.

Kim yapıyor bu hataları? Üstelik bir değil iki değil, üç değil. Takvime bağlanmış şekilde. İçerikte ne yazıyor, toplumda nasıl anlaşılır diye düşünce koordinasyonunu sağlanamıyor mu? Hadi %10’luk pay vereyim, arada sağlanamıyor. O halde, MHP genel merkezinde hiç durmasın bunu yapan.

Not: "Kusur mu arıyorsun?" demiş birisi. "Kusur görenindir" der Yunus. Söylediğimse 'kusur' değil, adeta şuurla tekrarlanan, Nizam-ı Alem Ülküsü için yola çıkan bir neslin duraklatılma çabasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder