12 Mayıs 2020 Salı

Kıblesi NATO olan İyi Parti, HDP’den fikir alabilir

                                                      Akşener'in  'Memleket Masası' 
Neval Kavcar
Akşener yakında seçim olmadığından “HDP, PKK’nın devamıdır” deyince, Sırrı Süreyya Önder “İP’in HDP’den fikir aldığını” söyleyiverdi.” Öncesin de “sayemizde meclistesiniz” tokadı yemişlerdi. Yalan mı?  Millet ittifakında HDP’nin de olduğunu cümle alem biliyor.

İyi Partinin tüzüğünde yer alan “Doğu-G.Doğu Anadolu Sorunu” nedir mesela? Hele onu açıklasınlar. “Kürt Sorunu” yerine başka ad kullanınca anlaşılmıyor mu?

Tabanına “barajı aşsın diye her evden bir oyu HDP’ye atın talimatı” verdiği için ittifakta katalizör rol CHP’de. İP “siz anlaşın, bizi bulaştırmayın yoksa MHP tabanını söğüşleyemeyiz” demiş olmalı ki derken meğer İP’de kendisini aşmış. Tüzüğünde var zaten. Ayrıca “NATO-suz asla’ maddesi ile Washington’a beyaz bayrak sallayan İP, HDP ile al gülüm ver gülümden mi kaçacak?

Bunları söyleyince “bebek katilinin mektubu ortaya atılıyor.” MHP’de falan filan diye heyecanlanıyorlar. O mektup hata ise PKK partisi ile niye aynı otobüsteler o halde?

Yerel seçim öncesinde bebek katilinin mektubu hangi stratejik akılla, üstelik seçim haftasında yayınlandı ve MHP tarafından seçim arifesinde “Öcalan bile bu ittifaka karşı” denildi, bilmiyoruz. Büyük stratejik boşluk. O mektup yedi düvelin işine yaradı “bakın MHP bile Öcalan diyor, gelin bu defalık bize verin” propagandasına malzeme oldu.

Bebek katili cezaevinde diye son kullanım tarihi gelmiş midir? Sanmam. Darbe girişimi sonrasında devletin, milli refleksine döndüğünü gören caninin o mektubundan anlaşılan ‘devletle debelleşmeyip güç toplayın” anlamındaydı. Hangi akılsız onu seçim aparatı olarak kullandıysa da, geri tepti. 27 Nisan 2020’de ilk kez telefon hakkını kullanan cani bu kez ne demiş peki? Mektuptan farklı bir şey mi? “Kürtler olarak birlik olun. Barzani ile iyi geçinin. Devlet sizi bölebilir dikkatli olun.” Mektupla çelişen yanı var mı?

Hâl böyle iken İyi Partililer, başkasından toz çıkararak temizleneceğini sanıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder