14 Mayıs 2020 Perşembe

Atatürk'ün vasiyetindeki 'Ati'deki şartlar"a Uyulmalı

Neval Kavcar
Atamızın vasiyetindeki "Ati'deki şartlar" kısmı, Siyasi Partiler Kanununa uymayı işaret ediyor.

"Atatürk'ün 5.9.1938 tarihli vasiyetine dayalı İş Bankasındaki CHP hisselerini Hazineye devretmek “Atatürk'ün vasiyetini iptal etmek” demektir(Sinan Meydan)" demişsiniz ya, Ecevit döneminde çıkarılan "Siyasi partilere ticaret yasağı konulan kanun ne olacak?" CHP'ye ayrıcalık mı tanınsın diyorsunuz? Vasiyet daha o zaman boşluğa düşmüştü. CHP'de şu anda suç işlemektedir.

Kapatılan, adı defalarca değişen, ülkeyi bölüp üzerinde kendine devlet kurmaya çalışan PKK'nın siyasal hali HDP ile yürüyüp, sırf 9 Eylülde kuruldu ve adını CHP koydu diye nereden Atatürk'ün CHP'si oluyor? Atatürk Türkiye'yi "Kürt Teali Cemiyeti ile ittifak yaparak mı kurdu?

Bu arada, vasiyette adeta Atatürk sonrası İnönü'nün veliaht ilan edildiği maddeyi hep şüpheli bulmuşumdur. Atatürk onca silah arkadaşı varken ve babaları da henüz yaşıyorken ne diye "İnönü'nün çocuklarının yüksek tahsil masrafını karşılama" gibi bir maddeye gerek duyacak, ayrım yapacak? O dönem Atamıza 'İnönü'nün öldüğünün, öldürüldüğünün söylendiği" gibi spekülasyon üzerine o maddeyi yazdığı da tartışmalara sebep olmuştur. İlk düşüncemle bunun arasında fark yok zaten. Daha vefat etmeden bir sürü dolap dönmüş.  

Netice de İş Bankası özgürleşmelidir. Parti tasallutundan kurtarılmalı, CHP'de siyasi partiler kanununa uymalıdır. "Ati'deki şartlar" bölümü, Siyasi partiler kanununa uymayı gerektiriyor zaten.

Atatürk'ün vasiyetini koruyalım diye yırtınanlar "Atamızın vasiyeti sadece İş Bankası hisselerini korumak mıdır?" Türkiye'yi bölüp üzerinde sözde devlet kurma mücadelesindeki HDP ile ittifak Sevr değil midir?
                                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder