5 Ağustos 2019 Pazartesi

Sosyal medya ile tehdit ve Dizayn

                                                                               
Neval Kavcar
Kaz Dağlarında siyanürlü altın aranıyor... Birileri Kaz Dağlarını yok etmek için düğmeye basmış.. Kirazlı köyü Çanakkale’ye yarım saat mesafede.. baraja siyanür karışacak, ormanlarımız yok edilecek.. ..” demiş Altay Horda. Altay Horda kim? Belirsiz.

Bakanlık açıklama yapıyor.. “Maden Kaz Dağlarında değil, 40 km uzaklıktaki Kirazlı Balaban’dadır. Faaliyet barajın koruma alanı dışında yapılmaktadır. Su ihtiyacı yüzey sularından sağlanacaktır..Altın ayrışmasında siyanür kullanılmamakta uluslararası kriterlere göre kapalı alanda üretim yapılmaktadır..Maden arama için kesilen ağaç kadar farklı noktaya, maden arama bittikten sonra aynı yere tekrar ağaç dikilmesi şartı vardır..Ayrıca kesilen ağaç sayısı 195 bin değil 13.400’dür..”

Tüm bu bilgiler verilmesine rağmen, kimliği belirsiz Altay Horda’ya inanılıyor, devlet linç ediliyor. “Kaz Dağlarında nöbet tutacaklarmış..”

Altay Horda deşifre edilip, hakkında dava açılmalı.
Altın aranmasına bir sebepten karşı çıkan zevattan, şu vakte kadar “altını- gümüşü yabancı çıkaracağına biz çıkaralım” söylemini duymadım.
***

“Flamingoların kanadını kesmişler..”

Change.org adlı, parayı bastıranın dünya gündemi oluşturduğu ABD kökenli sosyal medya ağından e postama aşağıdaki olay için “destek olun” çağrısı geldi.

Flamingo Köy vahşeti durdurulsun - İstanbul Çatalca'da bulunan 'Flamingo Köy' adlı kahvaltı mekanında bulunan flamingoların "kaçmasınlar" diye kanatları kesilmiş..”  

Binlerce yorum, küfürün bini bin para. “Yazık yahu..” dedim, sonra araştırdım. Öyle bir şey yok. Mevzu şu: “Flamingo Köyü'nün sahibi Metin Atasoy: "Ben bu flamingoları, 15 yıl kadar önce yavru iken aldım. Büyüdükten ve ortama alıştıktan sonra da gitmediler" diyor. Gerekli araştırma yapılıyor, kanadı kesik Flamingo yok, hazır yemeye alışmış, evcilleşmiş bir miktar hayvan var. Buna rağmen change.org’da o kampanya devam ediyor.

Bir İDDİAYA göre; burada alıkoyulan flamingoların alandan ayrılmaması için KANAT VE KUYRUKLARI KESİLİP KISALTILARAK hareket kabiliyetleri de sınırlandırılmıştır” Diyerek insanları zan altında bırakıp, kamuoyu linçine maruz bırakmak tam anlamıyla vahşettir. “Bir iddiaya göre…” Kimin iddiası? Change.orgda bu eylemi ilk başlatana dava açılmalı mesela. Buna benzer çok örnek var.

Devam eden Paris olaylarının, Change.org ile başladığını hatırlatayım. Sivil Toplum Kuruluşlarına yardımcı, sosyal medya atağı başlatıldı. Devletleri dizayn için medya, yerel siyasetçi, sanatçı, sosyal medya 'ortak' kullanılıyor.

Not: Ekşi sözlükte “Altay Horda” için “operasyon amaçlı açılmış hesaba benziyor... “ demiş birisi.


2 yorum:

  1. AKP'den Vekil adaylığınız ne zaman merak ediyorum...
    Ne kadar da çabuk saf değiştirebildiniz?
    Ayrıca kesilen ağaç sayısı 195 bin değil 13.400 miş...
    Vah vah vah...
    Başka bir şey demeye gerek var mı acep?

    YanıtlaSil
  2. Yalanın peşine takılmayı yakıştırıyor musunuz kendinize? Demek okuduğunuzu da anlamıyorsunuz.
    TESEV'ci Kemal'in partisinin PKK ile bayram sonrası başlayacağı açılıma sakla iştahını. Gerçi fark etmiyor sizin için.

    YanıtlaSil