25 Ağustos 2019 Pazar

Adli cinayetler gündem olmamalı, Kamuoyu vicdanı rahatlatılmalı

                                        Siyasi rant yerine Aydın'a bir çivi çakın ya da
                         PKK'nın şehit ettiği vatan evlatlarını koyun panolara       
Neval Kavcar
Binlerce yıllık örnek kültürümüzü cinayetlerle, tacizlerle karalamaya teşebbüs olarak görüyorum son dönemde köpürtülen bazı olayları. Aile içi şiddet, kadın cinayetleri, Suriyeli düşmanlığı, hayvanlara saldırı, tacizler, toplumu patlama noktasına getirdi. Medyanın her türlüsü ve bilhassa belli bir siyaset kesimi kötü örnek teşkil eden bu olayları sürekli gündemde tutuyor.

Düşünün esnaf var kapısının önüne bırakılmış yavru kedi ile rızkını paylaşıyor, kişi var canı ciğeri evladı vefat etmiş organlarını bağışlıyor bunlarla gündem olmak yerine “nerede 5. Sayfa olayları var, onlar vitrine çıkarılıyor.” Vahim olaylara sanki devlet, hukümet çanak tutuyor izlenimi veriliyor. Katil ruhlu eski eş kadını bıçaklamış, şerefsizler yardım yerine videosunu çekmiş, karanlık ruhlarda bunu yayarak topluma öfke patlatması yaşatıyor. Siyasilerde bunu kullanıyor.

PKK binlerce vatan evladını, kadını çocuğu en vahşi şekilde katletmiş, FETÖ adeta ülkenin ırzına geçmiş, menfaat ya da bir şekilde kendine bağladığı insanlarla ülke büyük sınavdan geçiyor. Yetmiyor ABD-Rusya arasındaki savaşta devlet ayakta kalmaya çalışıyor ama birileri kadın cinayetlerini, tacizleri, maden sahasında kesilen ağaçları sürekli kaşıyor. İstihbarat örgütlerinin yaktığı iddia olunan hektarlarca orman için kimse sesini çıkarmıyor.

Topluma kötü örnek teşkil edecek, aile yapısını sarsacak, adli bu vakaların bilhassa siyasilerin eliyle toplumu gözüne sokulmasına dur denmesini talep ediyorum.

Bu olayların duyurulmasında toplum yararı yok. Yapılacak olan, eğitimle ailenin önemine dikkat çekilmeli, yasalarda gerekli değişiklikler yapılarak “uyum adı altında “yasaların delinen yerleri onarılmalı. Kamu vicdanını rahatlatılmalı.

Toplumu rahatlatacak diğer adımlar: Siyasi Partiler yasası(Terörle bağı olan partiler-ticaretle uğraşma hukuksuzluğu), Seçim kanunu(YSK’nı hesap verebilirliği-aday olma kriterleri), Apartman hukuku(bilhassa alt katlara su akma hadisesi pimi çekilmiş bomba), mesela kamu yararına statüsü verilmiş Türk Ocakları gibi derneklerin denetimsizliği, Cemaatlerin İslamı öğretmek değil devlete karşı kullanılacak tebaa oluşturma gayreti, aynı şekilde kökü dışarıdaki STK(NGO)ları gibi mevzular elden geçirilmelidir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder