28 Ağustos 2019 Çarşamba

CHP ticaret yapamaz, HDP Terörle bağ kuramaz

         

Neval Kavcar
HDP’nin, ülkeyi bölüp üzerinde Kürdistan kurma amacı taşıyan PKK terör örgütü ile bağ içinde olduğu biliniyor. Her gün şehit haberlerini duya duya, PKK ile birlikte olduklarını çekinmeden söyleyen HDP-liler nasıl olup da hala siyaset(bölücülük) yapabiliyor? TBMM’ye girip bu milletin vergilerinden kesilen maaşlarını alabiliyor? Benzeri bir parti batılı devletlerde yok. O halde bizde de olmamalı.

Siyasi partiler kanununa göre partilerin ticaretle uğraşması yasak. Buna rağmen, milletin parası ile kurulmuş İş bankasına CHP yönetici atıyor ve iddia odur ki…diye başlayan cümleleri duymaktan bıktık.

Neresinden tutacağız? Yasaya aykırı ticaret yapmalarını mı, Atatürk’ün vasiyetini bahane edip İş bankasını tepesine çökmelerini mi?

Vasiyetin güvenirliği ayrı mevzu. Velev ki doğru, CHP kaç kere kapatıldı, isim değiştirdi. “Adı CHP, 9 Eylülde kuruldu, Atatürk’ün CHP’si diyerek” İş Bankasına çöreklenmek nedir? Hadi onların canı istiyor, peki yasalara aykırı bu fiile göz yummak devletin ayıbı değil mi?

Vatandaş olarak, derhal hemen CHP’nin ticaretten men edecek adımların atılmasını, HDP’nin de bölücü davranışlarının bıraktırılmasını, PKK ile bağını kesmesini devlet sağlamalıdır.

Yoksa S-400’ü almışsın, temeli oyanları engellemedikten sonra ne fayda?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder