16 Mayıs 2019 Perşembe

İstanbul seçiminde nelere dikkat etmeli?


                              Bu defa minareyi çaldırmayalım                               
Neval Kavcar
Türkiye, İstanbul merkezli, kaos çıkarmaya dönük bir saldırı ile karşı karşıyadır. Saldırının amacı fazladır. Bu tür hile başka yerleşimlerde de olmuş mudur? Olmuş olabilir.

Saldırı geçmiş midir yoksa daha büyüğü heybede midir?

UYAP bilgisayarına veri girişinde, oyun rakibe kaydırılması. Bu da olabilir, görevli doğru girse de sistem otomatik kendisi de kaydırabilir. Savcılık şimdi soruşturma yapıyor. Söylediğimi test edebilme imkanı var mıdır? (UYAP bilgisayarlar, sistemin yumuşak karnıdır iddiası test edilmiş midir?)

23 Haziranda, sandıklar gözetim altına alınacak. Lakin günün sonunda veri girişi çok hızlı olacağı için sistem hemen rakibi öne geçirirse nasıl toparlanacak olay? “Sistemde arıza çıktıya” kaç kişi inanır şu saatten sonra? Bunu düşünmek gerekir.

Özetle, Veri girişleri ilçeler doğrulandıktan, il çapında sağlaması yapıldıktan sonra sonuç paylaşılmalıdır.

İçinden hiç evrak çıkmayan sandıklardaki seçmen gerçek midir? (Merak ettim.)

Kaynak: Seçimde bir de şöyle ilginçlik var. 24 Hazirana göre seçmen sayısı düştüğü halde sandık sayısı artmıştır. Buna mantıklı açıklama anca SEÇSİS içinde getirebilirim. Oluşturulmuş algoritma ile mesela İstanbul’da rakipten belli bir miktar öne geçme ayarlanmıştır. Ankara’da da öyle. (Kaynak: 1-2) (Bahsettiğim olay, her seçimde sandığa gelmediği iddia olunan %14’lük potlukta gerçekleşebilir.) 1-2



NOT: SEÇSİS, ABD Internet ağı üzerinde, ABD şirketinin yazılımıdır. Ülkemize Koç ailesi getirmiştir. ABD dahil kullanan yoktur. SEÇSİS, evin anahtarını hırsıza verip soymayacağını düşünmekle eş anlamlıdır.
***
23 Haziran’a kadar “CHP oyların tamamının sayılmasına neden engel oldu” sorusunu gündemden hiç düşürmemek gerekiyor. Çünkü, Ak Parti “yeniden seçim” değil “yeniden sayım” istedi. CHP yeniden sayımdan neden kaçtığını izah edemediği sürece “oy hırsızlığının” olağan şüphelisidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder