21 Mayıs 2019 Salı

23 Haziranda SEÇSİS, devre dışı bırakılmalı

                                                               
Neval Kavcar
Devleti sevk ve idare edenler Internet üzerinden hangi hinlikler yapılır konusunda bilgisiz olduğundan duyarsız.

UYAP, UYAP bilgisayarları, sistemde kullanılan Oracle veri tabanının saldırıya açıklığı, olan seçmenin silinmesi, yeni seçmen üretilmesi ve benzeri başlılar detayı ile incelenmelidir. Bu seçimde dikkatimi çeken seçmen sayısı azalırken doğru orantılı olarak sandık sayısı da azalmalıyken, artmış. Böyle bir şey olabilir mi?

CHP’nin İstanbul adayı A. Hakan’la idi. Seçimin özeti gibiydi şu soru-cevap.
Ahmet Hakan: Bu maddi hataların büyük çoğunluğu niye Binali Yıldırım’ın aleyhine?
İmamoğlu: Bilgisayar başındaki insanların hatası!”

O memur da şuurlu-şuursuz hata yapabilir. Ayrıca sisteme doğru girildikten sonra, kurulu bir algoritma ile oylar kim kazanacaksa onu lehine kaydırılabilir. O kaydırmayı insan mı, yazılım mı yaptı tespite imkan var mıdır? Bence yazılımla son darbe vuruldu. Çünkü takır takır sonuçlar giriliyorken, ipin ucunu nasıl kaçırmayacak o memur?

Aykırılık nasıl tespit edilir? Ya orijinal yazılım görülecek ya da oy çuvalları açılıp, sıfırdan sayılarak. İstanbul gibi sandıkları saydırmayan il-ilçe seçim kurulu varsa ne olacak? Mazbata acilen teslim edildi, nasıl mücadele verildi gördük. Ya aylar boyunca “falan aday önde algısı ile beyinlerin dumura uğratılmış seçmen kitlesi nasıl ikna olacak? CHP saydırmamak için neler yaptı görmüşken.

İstanbul’da oylar, SEÇSİS’in dışında sayılmalıdır.

Not: SEÇSİS’e erişim her seçimde yapılır mı? Seçime etki edecek olanlar o kadar aptal olamaz. Stratejik dokunma zaten tamamına şamil olur.
****
23 Haziran 2019’dan sonra daha önce SEÇSİS ile ilgili yazdıklarımı paylaşacağımSEÇSİS, milli irade için kanserli hücredir.
***
Not: Daha önce yazmıştım. Bilgisayarımda formattan sonra problem  görüp tamirciyi aradım. Bulunduğu nokradan bilgisayarıma ulaşıp, problemi ortadan kaldırdı. :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder