21 Ocak 2019 Pazartesi

Harekâtın Eli Kulağında

Neval Kavcar
Şark meselesi devam ediyor. “Her türlü engele rağmen “PKK’yı Fırat’ın doğusundan süpürme harekâtı başlıyor.” Kantonlar başta olmak üzere sözde devlet alt yapısı unsurlarını temizleyici harekât başlamak üzere. Türk sınırındaki güvenlik şeridinin mimarı Türkiye olmalı. Sınırımızda ne teröre, ne de yabancı güce müsaade edilmeyeceğinin ifadesi olacak bu harekât.

PYD, YPG, HDP diyerek milletin aklını karıştıran tuzak kelimeleri bırakalım. PKK, boş durmuyor. Afrin başta olmak üzere terörden temizlenmiş yerlerde silahlı eylemlerle halkı yıldırmaya başladılar. Sözde çekilen Amerikalılara ardı arkasına yapılan saldırılar ABD derin devletinin operasyonu da olabilir, strateji değişikliğini de gösterebilir.

Ortalık gerçekten karışık. Bir anlık gafletle ayağınız takılıp düşerseniz, kendinizi 1. Dünya Savaşı cehenneminde bulabilirsiniz. Kürt Tealisi var, Ali Kemali var, mütareke basını var, Sorosçularla “Wilson prensipleri Cemiyeti” dahil ‘her şey var.’ Tek fark “Türkler bu filmi daha önce gördü.”

Suriye-Türkiye arasına Irak’taki gibi ABD kontrolünde “çekiç güç” kurulmasına mani olmak için Fırat’ın doğusuna harekâtın tüm belirtileri mevcut. Terör unsurları temizlenmeli, güvenliği de Türk genelkurmayı sağlamalıdır.
***

“MERAL TV”

Cumhurbaşkanı olamadıysa da, Tv kanalı oldu Meral Hanımın. Lisans borcundan kapanan Tv, bir milyon dolara satın alınmış. Ucuzluğuna ucuz, ahbap işi olmuş. İyi Partiye yapılan iyiliklerin ardı arkası kesilmiyor. Millet Akşener’i genel başkanlıktan düşürse de, ondan umudu kesmeyenler var. Türkiyem Tv’nin ne özelliği var derseniz, bu kanal MHP tabanını konsolide etmişti. Başına eski Ülkü Ocakları başkanını geçirerek, “sürek avına” devam edecekler. Keklik avı bir nevi.

İP kurucusu Türkiyem.tv’nin 2016’dan beri sahibi olan Reşat Erdoğan Ankara’dan vekil seçilememiş, geçtiğimiz ekimde de İP’ten istifa etmişti. İstifası tamam da tv’yi devreder görüntüsü nedir onu anlamak zor. 24 Hazirana yetiştirememişlerdi, yerel seçime yetiştirdiler. Muhtemel Ankara ya da İstanbul’dan birini alıp, genel seçime zorlamak adına daha ileri hedefli. Kanal 5 deki yenilikler düşünüldüğünde çakışıyor yapılanlar.

Daha önce TRT6’yı(2009- TRT Kürdi) kuranlar arasında olan Murat Yürekli, Türkiyem’in genel yayın yönetmeni olmuş. Samsun’a, oradan da Elazığ’a basın ilan kurumu müdürü olarak atanan taze yönetmen, aspirin gibi vazgeçilmez birisi.
                                                    ***
                                         Türkiyem Tv'nin keklik Avı
                                                     
                                                        
                                                             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder