18 Ocak 2019 Cuma

31 Mart sonrası yine A. Güllü senaryo

Neval Kavcar
2017 Ekiminde İyi Parti kurulurken, Gül bir üniversitenin açılışında yedi düvele sıcak mesaj vermişti. Cumhurbaşkanlığı seçimine yürünürken “ortak aday” olmak çabası başarısız oldu. Çünkü Akşener denenecekti. Şu var ki Gül’ü seven az. Her partiden gelecek vekillerle, onun görevi sadece ülkeyi sarsmaktan ibaret olur.

Geçtiğimiz Ağustosta, Gül ve Akşener’in birlikte “merkez sağ parti inşa etmeye çalıştığından” bahsedilmişti.( İyi parti kurulmadan önceki safha)

Bu gerçeği duyuran ABD kaynağı “Akşener tutmadıysa Gül verelim” der gibiydi.. 17-25 Aralıktan sonra, Cumhurbaşkanı Gül’ün Erdoğan’ı alması beklenmişti, Gül bunu yap-a-mamıştı. Şartların olgunlaşmasını mı beklemişti, yaklaşan yerel seçimde AKP’nin kan kaybettiği sırada mı dizginleri ele alacaktı, orasını kendisi biliyor.

Tüm bunlar olurken, MHP’den ihraç edilen Erhan Usta’yı şimdi de Gül’ün Kaf Dağı partisine monte etmişler. Öncesinde de İP’ten Samsun adayı dediler. O dönem MHP gurup başkan vekili Erhan Usta’nın EYT için grubuna “evet” attırması sonucunda, ayak sürüyen AKP tekrar “Cumhur ittifakına” dönüş yapmıştı.

24 Haziran sonrasında kafa diken, “her şeyi tekrar biz yaparız” havasına bürünen AKP, meclisteki çapını gördü EYT önergesi ile. Netice de MHP’den ihraç edildi Erhan Usta. Şimdi adı aynı anda iki yerde birden geçiyor. Onu yemeye çalışan bir ekip tarafından linç mi ediliyor, yoksa? 31 Martı beklemekten başka çare yok.

Mecliste “Emeklilikte yaşa takılanlar” hakkında aslında sadece inceleme için verilen fakat kamuoyuna sanki “halledilecekmiş” gibi pompalanan önergeden önce AKP “en büyük biziz” havasında gezip, “andımız” hakkında MHP’ye yumruk atıyor, af konusunda “yerel seçim sonrası bakarız” diye efeleniyordu. İşte AKP’yi böyle gazlayan her kimlerse, MHP içinde hata yaptıranlar da FETÖ kriptolarıdır herkes emin olsun.

Yedi düvel rövanş için hazırlanıyor. Tarih 31 Mart 2019

Gül’ün siyasete dönebileceğini, İP’in yayın organı Yeniçağ’dan da duyurulmuştu. (Eylül 2018) Ya linç edilmesi içindi ya da “bu defa arkasında duracağız” ilanıydı o. Son olarak Gül müjdesini geçen ay Meral Akşener’de verdi. 

Derken Abdurrahman Dilipak, AKP kan kaybettiğinde  yeni bir parti kurulacak demiş. Dilipak’ın derdi bu gelişme değil, MHP olası Gül’ün liderliğindeki partiyi destekler mi fitnesi. 

24 Haziran sonrası büyük hatalar yapıldı.
Gönül sistem otursun ister ama şeytanla mücadele kolay değil.
31 Mart turnusol kâğıdı gibi olacak bir nevi.

Not: 1- Meclis başkanının istifası ile iki ayı meclis başkanlığı tartışması ile geçiremeyince, “Gül parti kuracak” haberi mi pompalandı, hepsi 31 Mart sonrasında netleşecek.
       2- Gül’ün has dostu Fehmi Koru;  Tek adam sistemleriyle bugünkünden daha iyi bir tablonun ortaya çıkması beklenemez” diyerek, A.Gülllü siyasetle, Türkiye evinin içinin yedi düvelin rızasına göre düzenleneceğini ilan etmiş şimdiden.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder