18 Kasım 2018 Pazar

Mikro ırkçılık p.çliği yapanlar, yapmayın!!

Neval Kavcar
Yedi düvele alet edevat olmayın.
Mikro ırkçılık yapıyorlar “Türküm, doğruyum” ile başlayan andımızı “Irkçılık” kabul ediyorlar. Türkiye’yi İngilizler kurdu” safsatasına inananlar, İngiliz gizli servisi notları ile kitap çevirmiş, kitap yazmış olana “saygı ziyareti” yapıyorlar.    

Başbakan olmuş, vekil olmuş, genel kurmayda önemli yerlere gelmiş, gazete köşelerine kurulmuş, pastadan koca dilimleri höpürdetmişlerin bazıları kalmış “ben Çerkesim, Arnavut’um, Gürcü olmasaydım mahcup olurdum” diyor. Bunlardan hareketle bir de Kürt milliyetçiliği hortlattı batı.

İstiklal Savaşında “bizde mücadele ettik” deyip hak iddia etmeye vardırdılar işi. Türkiye’de söğüt gölgesinde yaşamaya gelmişler gibi. Can korkusundan Gürcüsü, Çerkesi, dininden ya da başka sebepten Arnavutu şusu busu gelmiş ama illa ki “Biz şuyuz” diyor. Siz eğer “şuy-sanız bulunduğunuz yerde kalıp vatan-din müdafaası yapacaktınız.. “Osmanlıyız”la işi götürmek isteyen de var. Osmanlı Devleti Türkoğlu Türk Osman Beyin Kurduğu Türk devletiydi, ömrü sona erdi.

Atatürk’ün anlatımıyla “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir. Türk milletini oluşturan insanların tarihleri birdir, dili Türkçedir. Birbirine karşı saygı ve özveri duygularıyla dolu, yazgı ve çıkarları ortak bir toplumdur.” Anlamadıkları nedir acaba?

Bu yazı Perihan Mağden dolayı ile yazılıyor. Hakaret etmeyi yazarlık zannedip, hakaretlerinden dolayı açılan tazminat davaları sebebiyle “kendimi nazi Almanya’sındaki Yahudi gibi hissediyorum diyor.” Yine andımıza karşı çıkan bazı mikro ırkçılara yazıyorum.

"Gürcü ırkçılığı" yaparken ülkede milli hassasiyetlere karşı çıkan bu gibiler ne yazık ki, Çerkes, Arnavut vs vs. diyenlerden de çıkıyor. Hem etnisitelerini söylüyorlar hem de falan filan diyorlar. Bu ülke Türkiye, hepimiz Türküz. Çerkes, Arnavut, Gürcü.. değil.

"Gürcü müsün aha da Gürcistan, Arnavut musun Arnavutluk'un yeri belli, yok Çerkezim diyerek "Kürtçülüğün" de önünü mü açıyorsun "buyurup gitsinler Çerkezya’ya, Abhazya'ya kardeşlerinin yanına. Nasıl bir demokratik düzen istiyorlarsa kursunlar, ülkeleri esaret altındaysa kahraman görelim..” YETTİ GARİ!!

Valla bunlar kadar kuvvetle "Türk'üm" diyemez olduk.. Deyince "ırkçı" diyorlar. Andımız moralini bozuyormuş “Çerkesliği dilinden düşürmeyen yazarın.” Vakti zamanında onlara sığınak, beşik olmuş, sığındıkları bu aziz vatanın birlik ve bütünlüğünü sağlayan andımızdan rahatsızlık duymak, Türk Milletine nefrettir aslında. Onu höyküremiyorlar, andımıza karşı çıkıyorlar.

Tam da İstiklal Savaşı yaparken, Yunan mandası altında devlet kurmaya kalkan Çerkesler geldi aklıma. Unutmaya çalışırken, sürekli niye Türküm” demenin fitne olacağını söylüyorsunuz. Fitnenin özü, onların o düşüncesidir aslında.

“Kürt açılımı” yapılırken, 36 etnik kökeni tek tek sayanları görüp, o kaşımadan kıl koparacağını zanneden olabilir. Oradan bir şey olur mu diye düşünen çıkabilir. Kimisi İslam’ın arkasından, kimisi liberalizmin penceresinden bakıyor. Burası Türkiye, hepimiz Türk Milletiyiz. Konuşturmayın bunları!

Irkçılıksa söylediğim, gitsinler anavatanlarına yaşasınlar. Ülke zayıfladı. Terör-ekonomi belini büküyor, insanlar zorla yaşamaya çalışıyorken tüm dert “mikro milliyetçilik p.çliği” olmamalı.

Ekmeğimizi, vatanımızı bölüştüğümüz birilerine sevgimiz yetmiyorsa, kapıyı arkalarından kapayabilirler.

Neval kavcar


Not: Türkiye’yi vatanı kabul eden ve ‘ne Mutlu Türk’üm diyene” söyleminden rahatsız olmayan kardeşlerimi ayrı tutuyorum.



2 yorum: