1 Ekim 2018 Pazartesi

“Manisa ve Mersin’i Yüzde yüz, biz alacağız” M. Akşener

                                             

Neval Kavcar
Sahalara hızlı dönüş yapan geri saha oyuncusu Meral Hanım, orayı burayı alacağız, dedi. Şimdi birileri çıkıp “Cumhurbaşkanı olacağım da” diyordu ne oldu? Diyebilir.

Bende derim ki, cemaatler, Türk Ocakları, medyanın geri kalanı ve yedi düvel medyasının şişirmesi ile 24 Haziranda %9 oy aldı. İp, MHP’yi biçip geçecek sandırılmıştı. Biçmeye biçemediler ama üç beş dal kopardılar. Bir sürü menfaatperest, bunların kapanına gönüllü peynir oldu.

Meral Hanım şimdi seçimden bir ay önceki atarlı haline döndü ve referandumda “hayır veren illeri alacağız” dedi. Referanduma yürürken CHP’li belediyeler “hayır-a” çalıştı normal de MHP’li Manisa Belediyesi de “hayıra” çalıştı. Pasif durarak ve MHP tabanını konsolide ederek.. Mesela Soma’nın AKP’li başkanı da “hayır”a çalıştı, pasif kalarak. (Alındı.)

Akşener “falan illeri alırız-ı” illa ki İP olarak demedi.. Ortakları var. CHP ve HDP. Cemaatler var, Türk Ocakları var, bu kesimi yoğuran medyaları ve sosyal medya var. Eğer ki anket kanunu çıkarılmazsa yalanla milleti yönlendirici anketleri de olacak. Yedi düvel zaten yanlarında.
***

MANİSA?

Manisa’da, MHP’nin altının bizzat Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından oyulduğunu gördüğümde şok olmuştum. O belediye, yıllar içinde, ülkücü tabanı yoğurdu, parçaladı, kendisine bağlı farklı bir zümre haline getirdi. Ve İP’e yöneldiler. Kimse açıkça söylemiyor, ben söyleyeyim.

Nasıl? Görevlendirme, iş verme vaadiyle.. Bu satırlarım birilerini kızdırsa, sırası mı “her şey raptı zapt altında” dese de, “her şey raptı zapt altında olup olmadığını nerden biliyorsunuz?” diye soruyorum. Manisa’da referanduma yürünürken, başkan 2 hafta rapor alıp desteğini çekti. 24 Hazirana birkaç ay kala “Cumhur ittifakının tabanda karşılığı yok” deyip, ittifakı yaraladı.

Bunlar olmamış olsa idi, Meral hanım “Manisa diyerek, araya nifak sokmaya çalışıyor” diyebilirdik. Ha, o sözlerin yine de iki manası olabilir. Başkan 24 Haziran hezimetini görüp bunlara arkasını dönmüş o sebeple yıpratılıyor, denilebilir. Ya da işlem tamam, Manisa’yı CHP-İP-az biraz SP ve HDP ile kazanabilirler diyelim. Bu kadar basit mi sizce hesap?

24 Haziran seçimini baz alıyor İP ve CHP. Nedir o? Manisa’da Cumhur İttifakının oy oranının, Türkiye oranının altında kaldığı gerçeği. Ha bu aynen duruyor mu, hezimeti görenler kıble değiştirir mi falına bakmak yerine, iyi strateji gerekir.

24 Haziran AKP OY ORANI: 39.8
24 Haziran MHP OY ORANI: 11.5
24 Haziran HDP OY ORANI: 6.8
24 Haziran CHP OY ORANI: 26.4
24 Haziran İP    OY ORANI: 13.7

Cumhur ittifakı: Yüzde 51.3  
Millet ittifakı: Yüzde 40,1 + 13.7(HDP) = Yüzde 53.8
İşte bu hesabın peşindeler.

24 Hazirandaki neticeden çok MHP’nin Manisa’da ki son iki seçimdeki tarihi seyrine dikkat çekeceğim. Seçime katılma oranı yüzde 90.

7 Haziran 2015 Genel Seçimi -  Manisa Seçmen sayısı: 1.027.698
24 Haziran 2018 Genel Seçimi- Manisa Seçmen Sayısı: 1,073,362

7 Haziran 2015                                           24 Haziran 2018
 AKP: %37                                                     AKP: %42
 CHP: %29                                                     CHP: %26
 MHP:%24                                                      İP: %13
 HDP: %7                                                       MHP: %11
 SP ve diğer: %2                                             HDP: %7                          
                                                                     Diğer: %1,5

Manisa’da Büyükşehir Belediyesini, CHP-İP-HDP’ye kaptırmamaktan önce, MHP’yi kim böyle ikiye biçti onun cevabı aranmalı. Aydın, Denizli, Burdur, Antalya’da FETÖ tabanı, Süleymancılar, Nurcular ve Türk Ocakları faktörü aleni.


Not: 1- Niye 1 Kasım 2015 Genel seçimi alınmadı derseniz, bugün İP’in kurucuları olan zevat, “1 Kasım seçiminde MHP’ye oy atmayarak zayıflatıp, Bahçeli’yi indirelim” saldırısı başlatmıştı.
        2- Mersin’e gelince 24 Haziran tablosuna göre Cumhur İttifakı: Yüzde 41.4,
Millet İttifakı: Yüzde 41 + HDP yüzde 13.6 = Yüzde 53.6
Mersin’de ne oldu da yüzde 25’lik MHP oyu, Yüzde 12.8’e düştü? Mersin’i bilmiyor, soruyorum.
        3- Unutmuşum, ekliyorum. "Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Erdinç Karaköse" görevinden istifa edip, İP vekil adayı olmuştu. Belediye bünyesinde çalışıp, MHP muhalifi olan adlara tesadüf diyeceksek ,oldu o zaman.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder