12 Mayıs 2018 Cumartesi

Meral Akşener iddialara cevap vermeli

Neval Kavcar
Yer yerinden oynuyor, İyi parti ile FETÖ irtibatı sorgulanıyor. Arka bahçeleri haberli -habersiz sürülmüş gibi. Koray Aydın çıkmış Sözcü’ye açıklamada bulunuyor. “Seçime 15 gün kala FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün Türkiye'ye getirilerek muhalefete iftira hamlesi yapılabileceğini ..” söylüyor. Adil Öksüz’ün nerede olduğunu biliyor galiba bunlar.

Adliye kaleminden tutun, Cumhurbaşkanına koruma tayin edebilecek kadar güçlü bir casus-terör örgütü bu. Birkaç yılda da kökü kesilmez. Sıfır kurulu bir partiden silkeledikçe FETÖ’cü düşüyor. Muhalefete FETÖ suçlaması atılacağını söyleyende, Akşener’e FETÖ’cüler yardım ediyor” diyen de Koray Aydın. Eee?

Koray Aydın gibi Bakanlığını kullandığı suçlaması ile Yüce Divanda yargılanıp “temize çıktım” diyen birisi söylüyor o sözleri. Yüce Divan kararı incelendiğinde, yeni delillerle tekrar yargılanma tehdidi altında iken MHP’ye genel başkan olmaya kalkan bu şahıs, artık İP’de.

Akşener’e, İP’e, muhalefete “FETÖ’cü suçlaması yapılacak” diyor. Akşener’in “Yurtta sulh, cihanda sulh” diye gezmesinin ardından, ne tesadüf ki 15 Temmuz darbecilerinin okunan bildirisi altında “Yurtta sulh konseyi” diye yazması da iftira mıdır?

“15’inden sonra çok şeyler değişecek” diyen Akşener FETÖ’cü Burhan Yaz’ın 15 Mayısta kongre kararı çıkarmasından mı bahsediyordu yoksa 15 Temmuz darbesinden mi? Yine, ufukta seçim yokken 7 Aralık 2015’de ben Başbakan olacağım” nedir? Evde oturan bir siyasetçi “ben Başbakan olacağım” derse ne dersiniz ya da anlarsınız?

***

15 TEMMUZUN BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANLIĞINDA ADI GEÇENLER NE YAPTI?

Ne vekil, ne de bir siyasi parti genel başkanı değilken “ben Başbakan olacağım” diyen Akşener. Yine kaçak FETÖ’cü savcının başka bir FETÖ’cü ile telefon konuşmalarında “darbede Akşener’in Başbakan olacağını” söylemesini nereye koyacağız? (1) Açıklanan o belge sebebiyle konu hakkında şikayetçi olmuş mudur Meral Hanım? Yine Kılıçdaroğlu, Feyzioğlu suç duyurusunda bulunmuş mudur?

Kaçak FETÖ’cü savcı hem darbe tarihini, hem de devletin tepesine bunların geçeceğini söylemiş. Suçlamıyorum, nedir bunlar diyorum? Muhataplarımızdan da açıklama bekliyorum.

FETÖ’nün düşmanlığı mı var desek “FETÖ’cü olsam gururla söylerim” demekte. Nurettin Veren’de “onu biz bakan yaptık” diyor. Yine FETÖ’cü hakimler yolu ile MHP genel başkanlığına geçirilmek istenen de Akşener. Ümit Özdağ’ın MHP’de kurultay kumpası başlamadan önce Ortadoğu gazetesi yazarı Yıldıray Çiçek’e “Bu dönem çok farklı bir dönem, başka bir döneme benzemiyor” demesinin anlamı nedir?

MHP’ye kurulan yargı kumpası, Akşener’in MHP’nin başına geçirilme operasyonu sırasında söylenenler “sıradan siyasi hareketle” bağdaşmayacak sözlerdir.
FETÖ’nün MHP içinde birilerine çengel atıp kurulan bağlantılar, FETÖ’cü hakimleri Doğan Medya ayağının araştırılması gerekir.

İyi Partiye konuşlanmış herkes, bir yerlerden kendilerine ateş edileceği vehmi içinde bekleşiyor. İsrail gizli servisi belge boca edecekmiş. BOP projesi içindeki “Büyük Kürdistan’ın Türkiye parçasını, Doğu-Güney Doğu Anadolu Sorunu” diye sınırlarını çizdirmiş bir genel başkanı anca baş üstünde taşır İsrail.

Hâl böyle iken niye hücum bekliyorlar? Bir halt karıştırmadan, suçsuz günahsız bir kişi durduk yere “bana iftira atacaklar der mi?” Siz söyleyin, der mi?
Bu yazıyı hazırlarken FETÖ'nün iki nolu ismi "Akşener ve Abdullah Aymaz'ın, onbeş günde bir görüştüğü iddiası ortaya çıktı. " (3)

***

MUHARREM İNCE’DE FOS ÇIKTI

Vaktinde FETÖ dershanesinde çalıştığı ortaya çıkmış “mecburen” falan bile demiyor. O da Akşener gibi bu bağlantıyla ilgili soruya tek cevap vermiyor.

Çıktığı meydanlarda da akla hayale gelmedik saçmalıklara imza atıyor. CHP tabanı onu tanıyor olmalı ki, yıllardır kale almıyor. Cumhurbaşkanı olma iddiası ile yola çıkmış birisi “Akşener öne geçerse desteklerim” der mi? Dedi. Demek kl böyle bir niyeti yok. Akşener’de aslı yok yaylasındaki 1500 koyunundan birini İnce’ye vermeyi vaat etti.
***

PROGRAMDA “DOĞU-G.DOĞU ANADOLU SORUNU” DEDİKLERİ “KÜRT SORUNU-YMUŞ”..

“Akşener'i ziyaret eden Almanya'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Roth, 24 Haziran seçimlerini yakından takip edeceklerini söyledi. Roth, AKP ve HDP arasında sıkışan Kürt seçmenin İYİ Parti'ye destek vereceğini öngördüklerini belirtti. Akşener de "Halk Kürt sorununu bizim çözeceğimize samimiyetle inanıyor" dedi.” (2)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder