10 Mayıs 2018 Perşembe

FETÖ-cüler Akşener ile niçin ilgili?

Neval Kavcar
Sağından solundan FETÖ’cü fışkırıyor. Emre Uslu ile niçin twitleşti dendiğinde Meral Hanım “vay bana FETÖ’cü mü dediniz?” diyor. Tamam demeyelim, demiyoruz, ne diyelim? "FETÖ-cüler Akşener ile niçin ilgili?" diyorum, diyoruz..

Yazıyı hazırlarken A haberde bir belge açıklandı. Belgenin aslı savcılıktaymış. 17-25 Aralık savcılarının kaçtıktan sonra 10.3.2016’da Türkiye’den bir itirafçı ile konuşma dökümü yayınlandı. O dökümde 20 Mayıstan 2 ay sonra, en geç de Eylülde iç karışıklık ve darbe olacağı konuşması yapıldığını, darbeden sonra başbakanın Meral Akşener, Cumhurbaşkanının Kemal Kılıçdaroğlu ya da Metin Feyzioğlu olacağı konuşuluyor. (Celal Kara) Belgenin aslı 11 Mayıs 2018’de Sabah Gazetesinde yayınlanacak. ??? (A Haber- 10.5.2018- Kadraj)

Henüz partileşme aşaması başlamamıştı. Hatta “parti kurmayacağız deyip, MHP’yi ele geçirmeye uğraşıyorlardı.” Meselâ Denizli’ye gitmişti 15 Temmuz öncesi. “Orada kendisini karşılayanlar arasında Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve işadamı Abdullah Yağcı'nın olduğu iddiası üzerinde kimse durmadı. Oysa bu iki isim 15 Temmuz sonrası FETÖ'den tutuklandı. Bunların Akşener'i karşılayıp uğurladıkları, hatta finans desteği verdikleri iddiası herhalde araştırılacak.” (1)

Akşener’e FETÖ’nün destek verdiğini söyleyen Koray Aydın’ın sonradan İP’e katılması da sorgulanmaya muhtaç.

Devam edelim. “İP'in sosyal medya ekibinin başında bulunan Kerim Çoraklık'ın azılı bir FETÖ'cü olduğu ortaya çıktı. FETÖ'cü Kerim Çoraklık'ın örgüt üyeliğinden tutuklanıp daha sonra serbest bırakıldığı da gün yüzüne çıktı.” (2) Aramıza sızmış dedikleri Çoraklı, partide SGK kayıtlarına göre görevli.

Sanal kongre ile MHP’de yönetimi değiştirme amaçlı kurulan kumpasın yargı ayağından mesela İcra hakimi Burhan Yaz (15 Mayısta kongre kararı almaya çalışmıştı.) Şu anda FETÖ ‘nün paralel devlet kurma suçlaması ile içerde. (3) Şemdinli savcısı Ferhat Sarıkaya ihraç edildiğinde örgüt adına para trafiği içinde de bulunmuş Burhan Yaz.

O dönem Akşener’in “15’inden sonra işler değişecek” çıkışı üzerindeki polemik hala devam ediyor. İP’liler bahsedilen 15 “FETÖ’cü hâkim Burhan Yaz’ın 15 Mayısta ki kongre kararı” derken, “hayır, bahsedilen 15 Temmuz” diyenler de çok. Her iki yorum da sıkıntılı.
***

TAZE VEKİL AKŞENER’İ KİM BAKAN YAPTI?

Biraz geri dönelim. Meral Akşener henüz on aylık vekilken İçişleri Bakanı yapılması konusunda ki iddia Nurettin Veren’e ait. “1990'lı yıllarda Meral Akşener, Işılay Saygın ve Ufuk Soylemez'i, Gülen'in isteğiyle Çiller'in bakan yaptığını, kendisinin de aracı olduğunu iddia etti. Veren, Akşener'in kendisine gönderdiği bir mektubu da programda gösterdi.” (4)  Bu durumda Meral Hanım, Nurettin Veren’i mahkemeye verdi mi?

Yine İçişleri Bakanlığı döneminde, emniyette millici hatta ülkücü olarak polisleri jiletle kazıdı. “Bu çürük elmalar teşkilatımızda büyük infial yaratmaktadır. İddia ediyorum ki, bunların kökünü kazıyacağız.(5)

Bu kazıma Cumhurbaşkanı Demirel ve Başbakan Erbakan’ın bilgisi dışında oldu. Devlet tecrübesi olmayan Meral Hanım, emniyetteki süpürme işlemini kiminle yaptı?

O dönem emniyette Fetullahçı kadro ile mücadele eden Ünal Erkan’ın görevden alınması meselâ.(SETAV- İyi Parti raporu)

Bunca sıkıntılı habere rağmen, İyi partiye destek veren manevi körlere acil şifa diliyorum.
***

ŞENGÜL HABLEMİTOĞLU, EŞİNİ MEZARDA DÖRT DÖNDÜRDÜ

Akşener’in 2013 yılında Cumhurbaşkanlığı konusunda, kaçak FETÖ’cü Emre Uslu ile samimi twitleşmesini mutlaka duydunuz, gördünüz. Akşener o twitleri sildirse de, beyinleri formatlamaya gücü yetmez. (6)

Almanya’da Merkel, Türkiye’de Meral” diyen ve 2019’da Meral Akşener Cumhurbaşkanı olacak diyen Emre Uslu başta olmak üzere kamuoyunun yakından tanıdığı onlarca FETÖ’cü yurt dışından Meral hanıma destek mesajları attı.

Necip Hablemitoğlu’nu kamuoyu tanımasa ve menfur bir cinayete kurban gitmese, ŞENGÜL HABLEMİTOĞLU’NA KİM GEL DE BİZİM PARTİDEN VEKİL OL DERDİ?
İyi Partinin üzerlerindeki FETÖ gölgesini temizlemek için onu davet ettiğinin farkında değilse yapacak bir şey yok. (7)
****

“AKŞENER’E, KARAMOLLAOĞLU’NA, PERİNCEK’E İMZA VERİN” DİYENLER!... Adalet Partisi genel başkanı Vecdet Öz’e niçin imza verin, demedi? Bu mudur demokrasiden anladıkları?




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder