28 Mayıs 2018 Pazartesi

CHP’den Sevr’ci seçim vaadi: Eşit vatandaşlık

Neval Kavcar
CHP, seçim beyannamesini açıkladı. İttifak olarak, BOP’a talipler.
***
KÜRT SORUNUNDA EŞİT YURTTAŞLIK (1)

Toplumsal Barış-Kürt sorunu ana başlığı altında “Kürt sorununa eşit yurttaşlık temelinde çözüm” yazılmış. “Kürt Sorunu’nu eşit yurttaşlık ilkesi ve diyalog temelinde, salt güvenlikçi anlayışa teslim olmaksızın, cesaret ve kararlılıkla çözeceğiz” denmiş.

Yüz yılın dolmasına iki yıl kala Sevr yine yeniden. “Bir daha gel Samsun’dan “müziği eşliğinde Atatürk’ü kullanarak BOP planını uygulama peşindeler.
CHP beyannamesinde göstermelik de olsa FETÖ ile mücadele yok.

Eşit vatandaşlığa; İyi Partiden, Saadetten tepki gelmedi, razılar. Ya CHP’nin ulusalcıyız, Türkiye’nin temelini atan partiyiz diyen tabanından. Henüz haberleri yok. Biz söylesek iftira derler, Allah’tan Nihat Genç veryansın etti. (2)
***

36 ETNİK KÖKENE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ KURMAK??!!

CHP’nin bölücü “eşit vatandaşlık” vaadi ile sınırlı değil. “Kürtçenin yanı sıra Türkiye’deki tüm kardeş dillerle ilgili araştırma enstitülerini yaygınlaştıracağız. Kapatılan tüm enstitüleri kadro tahsis ederek yeniden açacağız.” (1)

Eşit vatandaşlık kavramı yelpazesi içinde, geçmişte sıkça duyulan, 36 etnik kökeni suluyor CHP. Mübarekler siyasi parti değil Alman vakıfları gibiler.
***

YEREL YÖNETİMLERE ÖZERKLİK VE ANADİLDE EĞİTİM VAADİ

Başka ne yapacak CHP? “Yerel yönetimlerin özerkliklerini AB standartlarına kavuşturacağız. TBMM tarafından 8.5.1991 tarihinde kabul edilen Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nı uygulayacağız. Anadilin öğrenimi hakkından tüm yurttaşlarımızın yararlanabilmesi için gerekli yasal ve kurumsal altyapıyı kuracağız.” (1)

İyi partide, o özerkliğin sınırını parti programında çizmişti. “Doğu-Güney Doğu Sınırı” diye. Tencere –kapak misali bu ittifak.
***

AKP KÜRT SORUNU ÇÖZÜMÜNDE HUKUKİ YAPI OLUŞTURMADI, BİZ YAPARIZ

Açılım konusunda AKP’yi suçluyorlar. AKP’nin Kürt Sorunu’nu çözme vaatlerinin akıbeti de benzer olmuştur. AKP, Kürt Sorunu’nun çözümü için bir hukuki yapı oluşturmaktan kaçınarak, gayrı resmi mekanizmaları ve merdiven altı süreçleri uygulamaya sokmuştur.”(1)

Tüm bu gerçekleri, duyanlar duymayanlara anlatsın.
***

Not: 1- CHP’nin seçim beyannamesi adı altında yayınladığı, devletin birliğine, milletin dirliğine dinamit koyduğu seçim beyannamesi aşağıda. 240 sayfalık kitapçığı okumaya devam ediyorum.
Saadet Partisinin seçim beyannamesi resmi siteleri dahil hiçbir yerde yok.
İyi Parti beyannamesini 30 Mayısta açıklayacak-mış da gerek kaldı mı acaba?

      2- Eşit Vatandaşlık nedir? “Türk vatandaşlığı yerine, Türkiye’de yaşayan her etnisiteye kendi dili ile eğitim yapmasına, parlamento başta olmak üzere yerel yönetimlerin farklı milliyet temelinde oluşturulmasına, milliyetlerin anayasada tanınmasına “birleştirici Türk Milleti” kavramının kalkmasına, dolayısı ile ‘değişmez” denilen Türkiye Cumhuriyetinin temeli olan ilk üç maddesinin değişmesine, neticede yedi düvelin “milliyetler sistemine” geçilmesine imkan sağlayan sistem.

Aziz vatanın ortasına Atom bombası atsın CHP-İP-SP-HDP, daha iyi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder