30 Mayıs 2018 Çarşamba

CHP-İP-SP; Küresel sistemin çarkı

Neval Kavcar
Ekonomiyi düzeltmek için OHAL’i kaldırmaktan söz ediyorlar. Allah Allah, fabrika çarkları OHAL olunca dönmüyor mu?

Devam ediyorum CHP’nin “Merkez bankası bağımsız olacak” demesine. Dünya ekonomisinin belirleyeni dolar ve ABD’deki şirketler olduğu halde, hangi devletin merkez bankası bağımsız acaba? Küresel piyasaya göre şekil almak, bağımsızlık değil yedi düvelin değirmenine su taşımaktır.

Meselâ ABD merkez bankası, birkaç özel büyük bankanın kontrolünde. Şimdi bu bağımsızlık mıdır? Bence “bağımsız-tarafsız” gibi hayaller peşinde koşmak yerine “milli” kelimesini koymanın tam da zamanı. Devlet içinde, devletten bağımsız, özerk yapılar olmaz. Bunun anlamı oralara FETÖ gibi kriptoların yerleştirilip, devleti sıkıştırma mekanizması olarak kullanılmasıdır.

Bize “insan haklarını dayatan, terörle mücadele edildiği imajını çizen” vahşi batının başkentlerinde PKK, devlet konuk evlerinde misafir ediliyor yıllardır.

Helsinki’de dönercilik yapan kaçak PKK’lı kendisi anlattı. Devlet bizi oraya “Trafik Güvenliği Eğitimi” için yollamıştı. Akşam yemeği için girilen dönerci PKK’lı çıktı. Yıl 2002. Can güvenliğinin olmadığını, kaçarak Finlandiya’ya geldiğini, uzun süre devlet konuk evinde kaldığını anlattı. Ne ile suçlandınız, sorusuna; “Üç-dört TC askeri öldürdüm” cevabını verdi. Ben de” bedelini elbette ödetirler” dedim. Gerisi kalsın.

Kısaca: Dünya bize ders vereceğine, insanlık düşmanlarını beslemesin. Tehdit bitene kadar da OHAL kalsın.
***

NE TARAFSIZ YARGI, NE DE CUMHURBAŞKANI GÖRMEDİK

CHP- İP ve SP’nin tek argümanı var. “Parlamenter sisteme dönüş, tarafsız cumhurbaşkanı ve kuvvetler ayrılığı masalı.” HDP’ye de “açılımın kralını yapma” sözü verildi, ekip tamam.

Ülke zarar görmesin, devlet kurumları yıpranmasın diye sustuk, şimdi gerçekle yüzleşme vakti. Hangi Cumhurbaşkanı, ne zaman tarafsız oldu? Muharrem İnce’nin yakasından altı oklu rozeti çıkarmakla tarafsız mı olunuyormuş? Muharrem’den altı oku söktüler, beyanname altı oklu CHP genel başkanınca anlatıldı. Zaten tarafsızlık, nötrlük diye bir şey de olmaz.

Parlamenter sistem dedikleri de onca yamaya rağmen ayakta zor dursa da, kör topal idare ediliyordu. Ta ki CHP aklı 367’yi icat edene kadar. Bu icat sebebiyle, iktidar Cumhurbaşkanını seçemeyince, onlar da başka icat yaptı. 21 Ekim 2007 Referandumu ile parlamenter sistem Arapsaçına döndü.

Defalarca yazdım. AKP referandum kararı aldı “11. Cumhurbaşkanını seçmek ister misiniz?” diye sormak için. Ardından tekrar iktidar olunca geriye yürüyen referanduma rağmen Cumhurbaşkanını kendileri seçtiler. CHP’liler, vekil yeter sayısına rağmen Anayasa mahkemesine başvurmak yerine meclise girmedi. Sonra yıllarca “Bahçeli, Gül’ü seçtirdi yalanı attılar.” El insaf artık.

Parlamenter sistem 21 Ekim 2007’de komaya girmiş, 10 Ağustos 2014’de vefat etmiştir. On bir yıl sonra “parlamenter sistemi geri getireceğiz” diyorlar.

Kuvvetler ayrığı da hikaye. Ne yazık ki, ne ülkemizde, ne de Dünya’da ki örnekleri ile “Kuvvetler ayrığı” hiç olmamıştır. Halkı kandırmaktan öte değildir. Sözde hakimler bağımsız karar verirmiş? Niye biz bilmiyoruz acaba?

Adalet bakanlığının memuru hakim-savcılar elbette yasalar çerçevesinde hüküm verir de, mesela eski Adalet Bakanı Moğoltay hakim-savcı alımlarında solcuların istiflenmesine “ülkücüleri alacak değildik” demesini nereye koyacağız? Yine şu anda ayıkla ayıkla bitmeyen FETÖ’cü hakim, savcı, TSK mensupları ne olacak?

Kaf Dağında yaşamak yerine gerçeklerle yüzleşip, akıl çerçevesinde buluşalım. Düzgün kanunlar çıkarıp, hükümleri vicdana değil kanuna göre verelim. Ki sisteme mikrop bulaşmasın.
***

UBER DEĞİL KENE TAKSİCİLİK SONA ERDİ

Küresel Sivil Topluk Kuruluşları yetmedi, San Francisco’ya bağlı, internet üzerinden taksi kiralayıp, tüm kazancın ABD’ye aktığı, bulunduğu devlete vergi vermeyen korsan taksi şebeke ağı türedi. Kamuoyuna bizim taksicilerin saldırısı ve mazlum rolü ile düşmüş olmaları onları haklı yapmıyor.

Devletlerin başının belasıydılar. Kendi özerk devletçikleri ile kene gibi toplumun kanını emen bu güruh hakkında AB’de tüm yetki devletlere verildi. “Yasaklanabilir” tarzında. Nihayet Türkiye’de benzer karar aldı, UBER’in ruhuna el Fatiha okundu.

“Resmi Gazete’de yürürlüğe giden düzenlemeye göre, korsan internet uygulamalarına taşıtını kullandıranların belgesi iptal edilecek. 2 yıl faaliyetleri yasaklanacak. Uber'e çalışan araçları kendi bünyesinde kayıtlı gösteren firmalara uyarı cezası verilecek. Devamı halinde ceza kesilecek.” (29 Mayıs 2018)

ZAMANINDA, DOZUNDA ÖNEMLİ BİR KARAR. İŞTE “CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ” BU DEMEK. Çabuk karar verebilme yeteneği. Sistem neredeyse şimdiden devreye girdi.

31 Mayıs 2018

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder