27 Nisan 2018 Cuma

Yurtta sulh konseyinin siyaset ayağı kim-ler mi?


Neval Kavcar
bu yazı yayınlanmadı.
Fatih Altaylı aylar önce “Gül, tavşan aday mı” diye sormuştu. Mantıklı gelmemiş, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı yapmış biri “tavşan aday” olmayı kabul eder mi denmişti.

Bu arada Fehmi Koru “Gül adayım demedi hiç” diyor. “Aday değilim de demedi.” Proje başka adaysa, karartma onun üzerinden yapılmış olabilir. Niye? Demek ki asıl adayın yumuşak karnı var. Ya da her birini meydana salalım, kim ne kotarırsa.

Abdullah Gül, açıklama yapacak bu konuda. Fehmi Koru’ya göre “yeni sistemin niye olmayacağını en iyi o anlatırmış.” Bıraksınlar bu işleri. 21 Ekim referandumunda Cumhurbaşkanını halk seçsin mi referandumunu kim yaptırdı acaba?

Gül henüz geri adım atmış değil. AKP’den, tekrar bakan, vekil olamayacaklar için ucu açık bir aylık süreç var önlerinde. Altın vuruş niye yapmasınlar?
***

FETÖ GÖLGESİ OLANLAR  ADAY OLMAMALI

Günlerdir Meral hanımın inadı konuşuluyordu, şimdi ikisine birden “aday olma” baskısı yapıldığı yazılıp çiziliyor. Gül ve Akşener’e. Gül’ü anlarım da, Akşener’i kim takıyor acaba? Tesadüfe bakın ki ikisi de kontenjan, ikisi de bedavacı, ikisi de başkalarını sırtından bu günlere ulaşmış.

Meral Hanım’ın MHP’yi ele geçirme hamlesini unutmayalım. FETÖ’cü hakimler önünü açsa da, eli boş kaldı. Onca kriptoya rağmen üstelik. Kaçak FETÖ’cü Emre Uslu ile olan “Cumhurbaşkanlığına aday olma” twitlerini de sildirmiş, muhatabınınkiler ve beynimize kazınanlar yerli yerinde.

Nurettin Veren’in iddiasına göre FETÖ’nün ricası ile bakan yapılan, sonrasında Veren’e teşekkür mektubu yazan Meral Akşener’de hangi ışığı gördüler de, beş benzemez yanına konuşlandı?

Peki ya Gül? Annan Planında yer gök oynarken, en önemli açıklamaları bakanlık yetkililerine yaptırıyordu. Barzani referandumda Türkiye topraklarını oylarken “aman dikkatli olalım burada Kürtlerin akrabaları var” demişti. Şu vakit oldu, Zeytindalı Harekâtını kutlamış değil.

Başlıkla yazım alakasız mı oldu acaba? J))
***

SAYGI ÖZTÜRK’ÜN FETÖ’CÜLÜK ANALİZİ

Bakanlığı döneminde FETÖ okullarının ziyaret edilmesi ve desteklenmesi için kriptolu genelge yayımlayan, bu yapıyla ilişkili olanları önemli görevlere atadığı bilinen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün “çatı aday”formülünü de “FETÖ'cü”dedikleri Meral Akşener boşa çıkardı. Bu durumda Akşener nasıl FETÖ'cü oluyormuş? Bunu da unutmayalım” demiş Saygı Öztürk.

FETÖ’cü demek ki böyle tespit edilir? FETÖ’cü hakimlerle kumpas, kaçak FETÖ’cü Emre Uslu ile Cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerine twitleşme, 2 ABD Ankara Büyükelçisinin CHP-MHP ortak adayı Akşener olsun raporu, Nurettin Veren’in beyanları.. Önemsiz öyle mi? Şimdi Gül için çekilmemesi FETÖ’cü olmadığının kanıtıymış Saygı Beye göre. Ona strateji denilir kanımca.

FETÖ’cülük, ışık evlerinde maklube yemek değildir. FETÖ’cülük CIA’nın yerel ayağıdır. İkbal için işbirliği yapanlar var. Şahsen bana “şu FETÖ’cü” dendiğinde, ummadığım biriyse bile açık kapı bırakıyorum. Bilemezsiniz. Saygı Öztürk, FETÖ bilirkişisi olmuş kutluyorum.

Akşener’i beğeniyorsa farklı meziyetler bulsun. FETÖ’cü değil diye kimse Cumhurbaşkanı yapılmaz. Uğur Dündar’ın Cumhurbaşkanı olma kriterleriyse Akşener’e hiç uymuyor.
***

MİLLET FİL SURESİ OKUYOR

Bu kadar karanlık, gizli kapaklı işlerin çevrildiği, kumpasların kurulduğu seçim dönemindeyiz. Vatandaş namazının ardından, Fil Suresi okuyup “vatan-millet düşmanları dağılsın” diyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder