26 Nisan 2018 Perşembe

CHP, İP ve HDP kapalı devre anladık da, batarya nerde?


Neval Kavcar
HDP adayı Demirtaş oldu. “Haydi gençler lay laylom” tarzı twitler atıldı sayfasından.

İP adayı aylardır “ben cumhurbaşkanı olacağım” diyen Akşener. Emre Uslu ile 2013’de ki twitleşmesi yine onun adaylığı üzerineydi.  ABD iki Ankara Büyükelçisinin CHP-MHP adayı olması hakkındaki raporda öyleydi. Batı ona çok anlam yüklemiş durumda. O kadar ki CHP, tereddütsüz 15 vekil verdi.

CHP, bahar aylarında olmamız sebebiyle papatya falı açtı. Sürekli yeni aday adı pompalanıyor. Velev ki İlhan Kesici oldu.

Masanın dördüncü ayağı SP olmadan, nasıl ayakta kalacaklar? Bu üç parti sözde mecliste çok kuvvetli olup, olası Erdoğan’ın seçilmesinde onu kıpırdatmayacaklar gibi beyin yakan düşünceler pompalanıyor.

CHP tabanı kesinlikle Gül’ü istemiyor ve Akşener’de Gül lehine çekilmiyor-muş. Allahım ne dik duruşlar dediniz, değil mi? Helal olsun diyen de çıkmıştır. Gözlerimiz yaşardı.

CHP’nin 15 vekiline muhtaç, genel merkezinin önünde in ve cinin top oynadığı, sanal parti İP’in barajı aşması kırmızı karın yağma ihtimaline denk. Gugılcı Taylan’ın sanal oyunları sandığa kadar.

Ya HDP? 7 Haziran 2015’de barajı CHP’nin seçmen himmeti ile aşan PKK partisi, mapustaki eski genel başkanını aday gösterdi. Küçük Emrah pozisyonu ve Mandela olma özentiliği ile baraj aşma ihtimali, bölgede PKK’nın güç kaybetmesi ile sıfır.

İP ve HDP, CHP koltuk değneği ile ayakta dururken nasıl olup da mecliste hem çoğunluğu alıp, hem de Cumhurbaşkanlığı kazanacak?
CHP: %25, HDP: %4, İP: %2. Matematiksel hesap böyle.

16 Nisan bunların çok iştihasını kabartmıştı, o köprünün altından sel aktı.

Arada ki en az %20’lik fark ne olacak? Kaldı ki, bol kepçe oran yazdım. Tamamen, CHP kaynağında beslenen, bu üçlüye muhafazakar-milliyetçi hatta “Gel ki Gülem” diyen Kemal Beye CHP seçmeni oy vermeyeceğini söylüyor. CHP’li ailelerin evinde Gül kavgası var.

Gelelim mantığa. AKP’den en az %20 oy koparmadan başarı imkanı var mı, yok.

Akşener’in sözde pek bir dik durduğu, mapustan Demirtaş’ın aday gösterildiği, CHP’nin fıçıya rastlanmış düşünen adam profilinde, bu üçlüden umut var mı?

Hesap ortada. Ekip, eski AKP’li, güçlü görünümlü, batının değer verdiği, BOP eş başkanlığına aday olmaya gönüllü olduğunu çeşitli vesilelerle deklere eden biri ile hareket etmedikçe, sıfıra sıfır elde var sıfır.

O bakımdan kimse kalkıp da, “Gül lobisi Akşener’e savaş açtı, hepsi çok güçlü, birbirinden bağımsız seçimlere girecek, yurtta sulh, cihanda sulh” demesin.

Birinci tur, 2. Tur, çeyrek fikstür, final diye kıç oynatmayı bıraksınlar.
“Milli mi olacağız, yedi düvelin lojistik destek verdiği gayrı millilerle BOP’a mı döneceğiz?” sorusuna cevap versinler.

***

ACABA DİYORDUK, MEĞER O DA KUMPASIN PARÇASIYMIŞ

MHP’ye FETÖ yargı kumpası kurulduğunda, Özdağ, Halaçoğlu, Yeniçeri  kendilerini yollara vurmuştu. Diyarbakır’a gitmişler, Samsun’a çıkmışlar, Malazgirt’ten sırıtmışlardı. Aynı bugünlerdeki gibi garip tavır içindeydiler.

FETÖ’cü hakimler, FETÖ bağlantılı vekillerin delege ayarlamaları ile MHP’de kurultay zorluyordu. Demokrasinin olmazsa olmazı hukuk katledilmişti. Hukuka hukuk içinden cevap vermenin bir ayağı da Gemerek kararı idi.

Halaçoğlu’na fazla anlam yüklediğimizden olsa gerek, olup bitende figüran diyorduk. Öyle değilmiş. Bakın attığı twite.

“Yusuf Halaçoğlu @yusufhalacoglu- 22 Nis
Boş yere bağırıp çağırmayın. Artık Gemereğin de hükmü yok. Ters açıdan gol geldi. Hani ağzından salyalar akıyordu ya, şimdi söyleyenlerin ağzından akıyor. Siz yaparken iyi, başkası yaparsa kötü.”

Bu twitin altında yüzlerce yorum var.
HasnCyln@HcylAnHc2000-@yusufhalacoglu adlı kullanıcıya yanıt olarak
Gerçekten tam ters açıdan oldu meral teyzeye mhp içinden destek gelecek diye beklerken, süpriz destek chp'den geldi , asıl merak edilen şey ise bu #AbidikGubidik olayın sponsoru kim?”

Duamız, MHP’ye kazık atıp, haram ettiğimiz vekil aylıklarını afiyetle yemeye devam eden bu dört vekilin, 24 Haziran saat 19 da TBMM ile tüm bağlarının kesildiğini duymak üzerine. Amin.

 26 Nisan 2018-Soma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder