22 Nisan 2018 Pazar

Yeni BOP Projesi ve bileşenleri


Neval Kavcar
Bunu geçtiğimiz ekimde İyi Parti kurulurken programını görünce anlamıştık. MHP’de FETÖ’cü hakimler ile kurultay kupası kurulduğunda söylemiştik. Baykal’sız CHP’ye Kılıçdaroğlu, Bahçeli’siz MHP’ye Akşener’i uygun görenler, Erdoğansız AKP’ye de şu anda adı aday olarak geçen muhteremi uygun gördükleri iddia edilmişti.

CHP’den 15 vekilin İP’ye geçeceğini iki buçuk ay önce yazdım. Olurda erken seçim olursa İP seçime giremeyecek, bu yolu kullanacaklar demiştim. Ekimde Aytun Çıray’ın İP’e geçmesi de projedir, 15 vekili talimatla İP’e yollamak aynı projenin parçasıdır. Hatta 2016 yılında MHP’yi ele geçirme planında ortak hareket edip, ihraç edilen MHP’li 5 vekilde aynı projenin parçasıdır. Bağrımızda fesat beslemişiz meğerse.

Yapılan, yedi düvelin BOP projesi için taze bir parti ve BOP’u yürütecek Cumhurbaşkanı adayına yol vermektir.

O bakımdan şimdi bu zevatın söyleyeceği her şey 24 Haziranda hükümsüzdür. CHP ve İP’nin erken genel seçim öncesi alenileşmiş organik birlikteliği, YSK’nın “seçim takvimini” açıklaması ile resmi hüviyete bürünmesi de beklenebilir.

Hatta şu saatten sonra, PKK partisi, SP ile de bir araya gelebilirler. Her şey olabilir. Hareket, atış serbest. Yeter ki Yedi düvelin arzu etmediği “Cumhur ittifakı” kazanamasın.

Türkiye seçime gitmiyor, aziz vatan üzerinde hesabı olanlarla varlık yokluk savaşına giriyor. 15 Temmuzun rövanşını 24 Haziranda almak için, şu iki ayda kim bilir daha neler göreceğiz.

Yedi düvelin yerel figüranlar üzerinden hesabını Allah(c.c)’ın bozacağına inanıyorum.

***

PAZILIN SON PARÇASI KÖŞKTE BEKLİYOR..

 “Yüz bin imza hazır” lafı balon çıktı. İP seçime giremeyeceği için vekil olma hevesi ile partiye konuşlananlar, homurdanmaya başlamıştı. Bu istihbarat içerden. Yüz bin değil bir milyon imza toplayacağını söyleyip hava atan Meral Hanım, ilçelere yönetici bulamamıştı. Başka parti üyeleri ile kongre yapıldığı, YSK incelemesinde yazıyor.

Yüz bin imza toplayamaz bunlar dedim. Nasıl ki parti kurmayı beceremediler, hep kontenjan olup bedavacılığa alıştılar, yüz bin imza da toplayamazlar. CHP’nin hülle yolu ile 15 vekili İP’ye geçti. Güneş motel rezaleti diye hafızalara kazınan rezaleti aleni yeniden yaşıyoruz.

CHP, 7 Haziran 2015 genel seçiminde PKK partisi baraj altı kalmasın diye tabanını HDP’ye transfer etmişti. Hatta PKK partisi ile hükümet kurmaya kalkmıştı. İttifaka HDP’yi de alabilirler. Çekinceleri bitti.

İttifak, seçim takvimi başladıktan 7 gün içinde yapılacak. Bizi hiç yanıltmadan yürüyor İP.

İttifaka ya da 24 Hazirana kadar İP’ye destek veren vekilgözleri partide tutmanın formülü de bu 15 vekil. Hepsinin adı vekil olarak yazılacak listelere. 26 Nisan Perşembe günü vekil başvuruları için son tarih çünkü.

CHP-İP’yi Allah bir yastıkta kocatsın, ne diyelim.
Valla ben de “topunuz gelin” diyorum artık.
Hodri meydan.

Not: CHP, niçin YSK kararını beklemeden vekilleri İP’ye gönderdi. Birlikte hareket edecekleri için, YSK İP için seçime girebilir kararı verseydi bağ kurmada geç kalınabilirdi.

***

YALAN HABERİN YAPTIRIMI YOK MU?

Cumartesi günü Hürriyet’te şöyle bir haber vardı. Sadece Hürriyet’te değil, Sözcü, Yeniçağ, Oda.tv, Cumhuriyet vs gibi öncelikle MHP ve bahçeli aleyhine haberlerin paslaşma ile çoğaldığı tüm mecrada. Hürriyet gazetesindeki o haber İHA kaynaklı.

Bahçeli itiraz etti, AK Parti vazgeçti... İYİ Parti için formül bulunamadı.” 21 Nisan 2018-İHA

İyi partinin vaktinde kuruluşunu tamamlamadığı gerekçesi ile seçime girememe durumu var-dı. İyi parti kendisine özel yasa çıkarılsın şımarıklığı içinde baskı yapıyor-du.

Dönelim İHA kaynaklı Hürriyet haberine. Sözde AKP İyi partiye özel yasa çıkarmak istemiş, Bahçeli engel olmuştu. MHP liderine Kızılcaham’da bu durum soruldu. “Dileğim odur ki basın bir kerede doğru yazsın” dedi.

Ortadaki bu yalan haberin kaynağı gibi görünen Türkiye Gazetesi haber ajansı İHA bu haberi nasıl üretti diye kendilerine sordum. İki gün geçmekle birlikte cevap vermediler.

Bu haberde iki parti ve lideri hedefe oturtulmuş, başka bir parti ise haksız yere ezilen konuma sokularak, toplum yönlendirilmiştir.

Göbeğinde Hürriyet ve İha’nın olduğu “yalan” habere bir yaptırım olmayacak mı? En önemlisi İHA o haberi nasıl yaptı? İhlâs Holdingden cevap bekliyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder