24 Nisan 2018 Salı

Yedi düvel 15 Temmuzun rövanşına hazırlanıyor

Neval Kavcar
CHP’li vekillere köle muamelesi yapanlar “parlamenter sistemi geri getireceğiz” diyor. Kölelerin yeni sahibi de “köle ticaretinden” memnun hemen YSK’ya koşmuş. Bunlar siyasi köle. “Biz niçin İP’e geçiyoruz” diye itiraz etmek yerine “ama biz CHP’den aday olmak istiyoruz” demişler.

Vekil transfer rezilliğini “muhalefetten beklenmeyen çıkış” diyenler var. Kahramanlık gibi. Öğretmenler bu yapılana kopya der, sıfırı basar. Kopyayı verene de, alana da. Yapılan büyük suç. YSK, açık oturumla vekil transferini kabul etmemeliydi.

Lafa geldi mi “demokrasi, özgürlük”, icraata geldi mi vekiller zorla başka partiye “marş marş.” Vekiller süt dökmüş kedi gibiydi.  Vahim tarafı da “ama biz CHP’den aday gösterilmek isteriz” demeleri. Dertleri sadece bu. Vekil olmak. Mesela; MHP’de “bir dönem dinlenin” dendi diye Akşener’in sepetine dolanlar var. Onlarda aynı kategoride. Vekil olsunlar da HDP de olsunlar, hiç fark etmeyecek onlara.

Gördüğünüz gibi son vukuat, vekilleri dama taşı gibi oradan oraya sürmek. Vekillere köle muamelesi yapıldı dedim, tarih boyunca bilinen adıyla “köle ticareti.” İç güveysi gidenler sözde üzgün, sıkıntısı olan basar istifayı. İki gün sonra vekil listesi yapılırken İP’de olmalarına üzülüyorlar o kadar.

Vekillik uğruna düştükleri duruma mı yanalım, kurşun asker gibi ordan oraya gönderilmelerine mi? Bu işin parti disiplini ile de zerre ilgisi yok.

***

CHP’DE, İP’DE SUÇ İŞLEMİŞTİR

Kamuoyu önünde, ilan edilerek yapılmış olan vekil ticareti suçtur. Devletin var olan yasasını korsan bir yöntemle delmek, yapılanı marifet gibi basın toplantısı ile açıklamak daha büyük suçtur. Konu sadece Seçim kanunu değil her kanunun bu şekilde aşılabileceğinin örnekliğini yapmıştır CHP.

Rezalete ne denilirse denilsin şirinleşmez, yasal olmaz.
Yapılan aynı zamanda milliyetçi-muhafazakâr kesimi kandırma girişimidir. “Şeffafız” ayağı ile açıklama kamuoyu önünde yapılıyor, CHP-İP organik bağ kuruyor ve buna “ittifak” demiyorlar.

Perşembe günü vekil listeleri teslim edilecek. Seçim yardımı var. Gibi basit sebeplere inanmak zor. Yaklaşık iki yıldır oradan oraya gezen, ellerini cebine atmayan bu insanlar alınacak 25 milyona muhtaç değil. Yedi düvelin BOP planını parti programına koyan bir parti şu vakte kadar nasıl yürüdü? Farklı siyasiler nasıl bunlara yönlendirildi? FETÖ’cü hainler niçin MHP’de Akşener MHP’nin başına geçsin diye kurultayı zorladı.

CHP-İP-HDP kesin, görünür şekilde ittifak yapacağız duyurusunu Salı günü Kılıçdaroğlu’nun “adayımız Malcomx” demesinin ardından yapabilir. SP ile görüşme sonrasında CHP-İP, SP’nin Malcomx’ini destekleme kararı alabilir..
Mahşerin dört atlısı meydanlara çıkıp “demokrasi, parlamenter sistem” diyecek, Malcomx’da ne demekse “partiler üstü” görünümüyle bulutlar üstünden “BOP projesini sürdürmez, evimizin içini düzenlemezsek karışıklık” olur diye nutuklar atacak.

Bu ülkede hiçbir Cumhurbaşkanı tarafsız olmamıştır. İktidar partisinin gösterdiği adaylıkla Çankaya’ya çıkan bir fani ne kadar bağımsız olursa o kadar olmuştur. Bu vesile ile CHP’nin adayı “Çankaya noteri”  olur mu olur?

Ne dedi Karamollaoğlu? "Abdullah Gül'ün ortak adaylığı söz konusu mu?" sorusuna "Sorularınız bu hafta sonuna doğru cevap bulacaktır."
Cevap belli.
BOP ekibi hafta sonu start alacak.

***

23 NİSANDA TBMM’DE ŞİRRETLİKLER

Milletimiz o kavgacı, yıkıcı şirret üslubu seyretti. CHP ve HDP’li vekillerin ortaya koyduğu tablo, önümüzdeki iki ayında aynası olmuştur. Buna bir de Akşener’in mesnetsiz çamur sıvamalarını da eklerseniz, ortalığı toz duman kaplayacak demektir.

Yapmak istedikleri kavga ve gerginlik ortamıyla, siyasete Gezi olayları benzeri isyanı yerleştirmekten ibarettir. Sorosvari figürleri, parti programlarında BOP projeleri ile milletin önüne çıkacak bu kesime elbette gereken cevap sandıkta verilecektir. Lakin yapılmak istenen milletin kafasını karıştırmaktan ibaret olacağı, TBMM’de ki tavırlarından belli olmuştur.

***

İYİ PARTİNİN BASIN KARARGAHI YENİÇAĞ GÜL’E KARŞI

“Aman Gül demeyin” diyorlar. BOP’çu falan demeye getiriyorlar. Eşit vatandaşlığı, Doğu-Güney Doğu Anadolu Sorunu diye Kürt özerklik sınırlarını parti programına koyan Akşener değil mi?

Yeniçağ’ın patronu da muhtemel Perşembe günü vekil adayı olacağı için, yazarlar topluca Meral Hanıma yağ çekme yarışına girmiş.

Yok değilse, Akşener ile Gül arasında bir fark var mı?


24 Nisan 2018

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder