21 Nisan 2018 Cumartesi

Muhalefetin “16 Nisan Soros Projesi”

Neval Kavcar

Muhalefet kafasına göre takılıyor gibi görünse de, tepe noktada ittifak görüşmesi sürüyor. CHP yönetimi Salı günü Kılıçdaroğlu’na ittifak yetkisi verecek. Aslında konu ittifaktan çok eşgüdüm.

Peki ne oluyor? Akşener adaylığını ilan etti. CHP bir adayla ortaya çıkacağa benziyor. HDP’de öyle. Fakat plan başka.

Hep deniliyor ya, her parti kendi adayını çıkarsın, en çok oy alan aday 2. Turda herkes tarafından desteklensin. İyi de, adı geçen partilere bakıldığında, en yüksek oranı CHP’nin %25 ile alacağı belli iken niçin böyle tutarsız bir strateji peşine düşmüş olabilirler? Fakat plan başka.

CHP’li bir adayın alacağı oy belli. Akşener’in ki de belli, SP’nin de belli. 2. Tura bel bağlamak gibi bir sığlığa düşecekleri ihtimali zayıf, Dedim ya plan farklı diye.

Abdullah Bey’e yakın olan kesimden “Velev ki Abdullah Bey seçime SP adına girdi 2. Sırada oy potansiyeli kazandı. 1. Sıradaki partililer mızıkçılık yaptığında ne olacak? Üstelik 2. Tur kumardır” dendiği iddiası var. Plan farklı efendim. Yedi düvel meydanı Türk Milletine bırakır mı hiç?

Asıl formül, Abdullah Gül’ün “partisiz aday” formülü. Böylelikle “parlamenter sisteme dönüş yolunda bağımsız Cumhurbaşkanı adayı” görüntüsü çizme düşüncesi. Bu stratejinin daha doğrusu hayalin sebebi de 16 Nisanda %48’lik neticeye giden yolda bileşenlerin kendi alanlarında serbest çalışmasıydı. Soros’un, farklı güçleri, farklı mevzilerde aynı amaç için çalıştırması formülü.

İP, CHP, HDP, SP’i ekecek. Yedi düvelin stratejik adayı 24 Haziranda biçerdöverle sandıklara girecek.

Bu şekilde, ülkücüler, PKK kökenliler, muhafazakârlar ve CHP’liler farkında olmadan aynı kulvarda (yedi düvel adına) yan yana yürüdüklerini göremiyor olacaklar. Aynı 16 Nisanda olduğu gibi. Her kesim “bizim aday belli” düşüncesinde büyük çaba gösterecek. Son düzlüğe girildiğinde, tavşan adaylar çekilecek. 2. Tura bel bağlayacaklarını nedense bir türlü düşünemiyorum.

16 Nisan projesi, 24 Haziran seçimine uyarlanmak için geri sayıma geçti bile.

***

16 NİSAN PROJESİNİN ZAYIF-KUVVETLİ YÖNLERİ

Planın zayıf yanı: Abdullah Gül ya da benzeri bir başkası, AKP’den oy kotarır sanıyorlarsa feci yanılıyorlar. Gül, hep geride durup Erdoğan’ın vitrininden faydalanmıştır. AKP tabanında karşılığı yok.

Bir hatırlatma; CHP ve İP içinde olan milliyetçi-ulusalcı kesime şunu da hatırlatırım ki, Erdoğan “Kürt açılımında” gereken adımları atmadığı, İran’a ambargoyu delmek ve yedi düvelin istikametinden saptığı içindir ki 15 Temmuz darbe girişimine maruz kalmıştır.

Bilgi notu: Abdullah Gül, 8 Kasım 2017’de “hepimizin evimizin içini düzene koymamız gerekir. Bunu koymadığımız süre içerisinde bir gün gelir ya insanlar ayaklanır ya da dış müdahaleler kaçınılmaz hale gelir” demiştir. Bundan BOP çizgisinde devam edeceği anlaşılıyor.

Plan şöyle: Akşener, Gül ve Selvi Kılıçdaroğlu’nun dahi bilmediği mucize aday(toplamda üç bir de HDP’nin adayı) sahalara inip top koşturacak. Meydanlar kimi işaret ediyorsa, ona yönelecekler.

Senaryo “Soros’tan galiba kardeş” diyelim mi?

16 Nisanın %48’lik mucizevi planından medet umarak, Kandil’in, yedi düvelin desteğini yanlarına alarak, vendetta maskelerinin gizlediği yüzleri ile toplumun karşısına çıkacaklar.

Projenin zayıf yönü, 16 Nisandan bugüne iki askeri harekatın yapılması, milli damarın kuvvetlenmesi.

Kuvvetli yönü, birbirinden bağımsız hareket edecek bileşenlerin birden büyük olması. Daha çok dikkat çekme ihtimali.

24 Haziran genel seçim değil, yedi düvelle meydan muhaberesi olacak. Allah kılıcımızı keskin ve Türk Milletini muzaffer eylesin inşallah.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder