20 Nisan 2018 Cuma

Muhalefet dediğin seçime sevinir

Neval Kavcar
Bizimkiler 24 Haziranı duyunca, ağlamaya başladı. “Darbe diyen de çıktı, muhalefetten korkuyorlar” diyen de. Korkan, önünde bir buçuk yıl varken “erken seçim” resti çeker mi? Kim korkuyor, herkes görüyor.

Bildiğiniz dağıldılar. O heyecanla “Akşener bir milyon yüz baloncuklu imza ile aday olacağım” dedi. CHP “bekleyin, yakında” dedi. SP başka kafada. HDP ayrı Dünyada. CHP’liler, İP kabul ederse 15 vekille seçime sokacaklar İP’yi, öyle diyorlar. Akşener, CHP’li 15 vekili takkayı göğe ata ata kabul eder de, ah o ülkücüler yok mu?

Yaptıkları siyaset, MHP’den biraz çaldık, birazda AKP’den oy koparacağımız adayı bulalım stratejisi. Hangi dümeni çevirir de başarılı oluruz diye, kafalarındaki kırk tilkinin kuyruğunu birbirine değdirmeden dolaştırıyorlar.

Şimdi bunlardan vatana fayda gelir mi? “Parlamenter sistem diyorlar, OHAL’den şikayetçiler, PKK’ya karşı yapılan harekata karşılar, arkadan dolanıyorlar..” Amaçları bu milletin yüzü gülsün, yedi düvelin kontrolünden çıksın değil “tekrar eski günlere nasıl döneriz” peşindeler.

Şu işe bakın TÜSİAD’da seçime hazır değilmiş. “Olsun bari” anlamında bir şeyler gevelemişler. Hayırlı bir şey deseler, şaşardık.  

Bu arada Doğan Medya, ana muhalefet görevine tam gaz devam ediyor. Nerdeyse onlar aday ilan edecek Abdullah Beyi. Baktılar CHP-İP-SP’den hayır yok.

***

AKŞENER OLUŞUMUNDAN GERGİNLİK SİYASETİ

Görevi, ülkedeki küskünleri ve MHP tabanının bir kısmını ana adaya kanalize etmekten ibaret. Kanımca partiyi kurmamak için çok uğraştılar başardılar da. Ortada seçime girecek parti yok.

Neyse efendim, Akşener hayatı boyunca kurduğu yakınlıklar sayesinde hep kontenjan aday olmuş, etkisiz elemandan başka değil. MHP’ye gelmek için  kendinden önce gelen başka bir DYP’liyi kullanan, bu hanımın peşine takılıp giden akıllılara da selam olsun.

Konumuz, Akşener’in MHP’den ihraç edildikten sonra yeni mecrasında koşma da isteksiz oluşu. Sanki zorluyorlar gibi de kimler? 16 Nisanda ‘hayır’ çıksaydı siyaseti bırakacağını söyleyen muhterem, 24 Haziranda netice ne olursa olsun ayrılacaktır. Götürüye aldığı tarih Cumhurbaşkanlığı seçimidir, erken olmasına, hatta partinin seçime giremeyecek oluşuna seviniyor emin olun. Çarpışarak kaybedecek aklı sıra.

Parti kurmak isteseydi geçtiğimiz bir yıl içinde rahat rahat kurardı. Koray Aydın içinde geçerli bu. Daha önce teşkilattan sorumlu biri olarak, il-ilçelerde kongre tamamlamadan seçime giril-e-meyeceğini bilmiyor mu?

Kongrelerini martta bitiren İyi parti 1 Nisanda kurultayını yaptı. Ekleyin üzerine altı aylık yasal süreyi. Seçime gireceği tarihi bulursunuz. Bu gevşeklikle 100 bin imza da toplayamaz bunlar.

Şu lafa bakın hizaya gelin şimdi. “Geçen referandumdaki gibi YSK üzerinden bir hileye başvurursanız bütün fetvalarınızı size yediririm.” Akşener
Hem referandumdan şüphe ettirip fitne sokuyor, hem de devleti tehdit ediyor. “yasaya göre seçime giremeyiz biliyoruz ama bizi seçime sokun” diyor. Ne siyasi terbiye, ne de adap var.

Özdağ’da aynı kafa. Partileri seçime girmezse o seçim meşru olmazmış. Seçim kanununda bunlarla ilgili özel madde var sanki..İP’nin kanun nezdinde durumunun ne olduğunun da farkıında. “Olmazsa, DP ya da SP ile gireriz” diyor.

SP olmazda DP ile belki girerler. Şimdi, Akşener bir milyon yüz baloncuklu imza ile aday olacak. SP’nin adayı “ne zaman çıksam” diye bekliyor Huber köşkünde.

2. Tur stratejileri dağıldı, seçime hazırlıksız yakaladılar.
Yani: Önümüzdeki hafta “inceldiği. Yerden kopsun adayı” ile kamuoyu önüne bir ihtimal çıkabilirler.

***

O AVUKAT, BU DAVAYI BIRAKMALI

Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin Keş Dağlarında düş-ürül-mesi konusuna devam.

15 Temmuz darbe girişiminden bir ay önce, davaya takipsizlik kararı verilmişti. Üstü örtülüp, közün sönmesi bekleniyordu. Geçen hafta “takipsizlik kalktı ama 132 şüpheliden sadece FETÖ ile irtibatı tespit edilenlerin kalktı. Geri kalan 112 kişi için şimdilik dava yok. Vicdanlar kanamaya devam ediyor.

Burada söylemek istediğim mevzu ise apayrı. Dava avukatlarından birisi, sosyal medya hesabında boy boy İyi Parti reklamı yapmış. 

Velhasıl dava avukatı, bir yandan “dava niye tüm şüpheliler” için açılmadı diye soruyor, bir yandan da açılmadı dediği şüphelinin kurucu üye olduğu partinin reklamını yapıyor. Allah akıl fikir versin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder