19 Nisan 2018 Perşembe

24 Haziran Araf’ta son gün

Neval Kavcar

26 Ağustos tarihi yeri göğü sarstı, 24 Haziran daha şiddetli geldi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kabul edildikten sonra, halâ “parlamenter sisteme” dönme propagandası yapan muhalefet ektiğini biçti.

Bu sistem mademki kabul edildi, Araf’ta beklemeye gerek yok. 24 Haziranda o bekleme bitecek. Mehmetçik Suriye topraklarında iken patinaj yapma lüksümüz yok. Muhalefetin ayakları yere basmayan, mandacı çıkışları yerine, gücünü milli iradeden alan bir devlet sisteminin acil devreye girmesi gerekiyordu.
***

ABDULLAH BEY BEKLEYE BEKLEYE BİR HÂL OLDU

Abdullah bey cephesinde durum karışık. 2. Tura güvenmiyor ve ilk turda SP-HDP-CHP-İP’nin adayı olmak istiyor. İP diyorum ama TBMM’de seçim kararı alınıp, YSK’nın seçime katılacak partileri açıklaması gerekir önce. Yasaya göre İP seçime giremiyor. Girebileceği tarih, 1 Kasımdır. O da teşkilatlanmayı bitirdiyse.

100 bin imza peşine düştü. Sebebi SP, DP ya da başka bir parti adı altında ilk tura girerse bir şekilde yanına çektiği ülkücülerin Üç hilale basması kaçınılmaz olacak.

Sonra 100 bin imzanın tek bir noterden mi, nasıl olacağı konusunun da raptı zapt altına alınması gerek. YSK’nın belirleyeceği isime imzaların verileceği iddiası ise karışık. Üçkağıt olmaması için çözüm en kısa sürede bulunmalı. Whatsaap üzerinden Noteri KKTC’deki delege ile konuşturan ekip bunlar.

CHP adayını 10 güne kadar açıklayacakmış.
SP, henüz zilin sesini duymuş değil.
Bu arada HDP ne diyor? Hiçbir şey. Aspirin rolü oynamaya gönüllü bekliyor.
***

EN İSTİKRARLI TAVŞAN ADAY

Yazılı- görsel medyada halâ kriptoların kaynadığını haber sitilinden anlıyorsunuz. Bahçeli- Erdoğan görüşmesi yapılırken yorumcu diyor ki “İyi parti 26 Ağustosta seçime giremez, o bakımdan etik olmayan bir seçim günü doğru olur mu?”

Tüm derdimiz İP seçime girecek mi, girmeyecek mi? Vatan partisi var, başka partiler var.. Niye illa ki İP? Çünkü algı ile TV başındaki vatandaş etkilenmek isteniyor. Yoksa adı lazım değil oluşumun partisini kurup kuramadığı bile belli değil. Seçime giremeyeceği yasayla sabit olmakla birlikte Akşener tavşan adaylık için 100 bin imza ile yola düşecek ilk tur da. İşin 2. Tura kalacağı fikrindeler. Bunları kim zorluyorsa o rolü oynuyorlar.

En istikrarlı tavşan aday Meral Akşener. Ordan burdan yanına toplananlar dağılmasın diye gerçekten aday olacakmış” gibi davranıyor. Zıplayıp duruyor. İkinci tura kadar koşturup “benim adım hıdır, elimden gelen budur” deyip bayrağı ana adaya teslim edecek ama 2. Tur yok. Biliyorsunuz tavşan aday ipi göğüslemek için değil, görevi tamamlamak için koşar. İnanmayanlar için işte şuraya çiziyorum.  __________
***

MERAL HANIM, MHP’Yİ TAVŞAN PARTİ YAPAMADI AMA KENDİSİ TAVŞAN ADAY OLDU

CHP’nin tavşan adayı olarak ilk turda İlhan Kesici’nin adı geçti, hani 15 Temmuzu FETÖ mü yaptı, kim yaptı bil-e-meyen CHP’li vekil. Lakin o kendini harcatmamaya, tavşan rolü oynamamaya kararlı..

CHP’nin “parlamenter sistemi geri getireceğiz” sözleri ise hikaye. 367 ile devlet krizi yaratan, yetmeyip ülkeyi Cumhurbaşkanını halkın seçtiği sisteme kilitleyen ve devleti iki başlı yapanda bu kafa. Şimdi kalkmışlar “parlamenter sistem” numarası yapıyorlar. 21 Ekim referandumundan sonra ki devlet yapısının “kanadı var kuş değil, boynuzu var koç değil” gibi acayip şekle sokulması stratejisini zorlatan onlar.

Parlamenter sistemin ruhuna Fatiha okunduğu tarih 16 Nisan 2017 değil, 21 Ekim 2007 tarihinde yapılan referandumdur.
Velhasıl: CHP-HDP-SP ve İP darman duman olmuş durumda. Bu seçim ilk turda biter. 2. Tura kalacak sözleri algıdan ibaret. Onca kuvvetlilerse ilk turda kazansınlar. Niye 2. Tur diye geveliyorlar.

Şu anda Halk.tv’de Yusuf Halaçoğlu’nu dinliyorum. Vah vah diyorum. Yıllarca TTK başkanlığı yapmış, MHP seçmeninin verdiği oyla seçildiği vekilliği almış gitmiş, kocaman adam “İyi Partiden korkuyorlar” diyor. Algıyla, sosyal medyadaki sahte hesaplarla değil seçmenin oyu ile seçimler yapıldığını görecekler.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder