17 Nisan 2018 Salı

26 Ağustos tarihi yeri göğü sarstı


Neval Kavcar
15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası ülkede doğal bir milli mutabakat oluştu. Karşısında da gayrı milli, yedi düvelin çaldığı sazda oynayan parti ve oluşumlar var.

Başka bir yazı hazırlamıştım. MHP lideri Devlet Bahçelinin 26 Ağustos 2018’de seçim yapalım” çağrısı bayram müjdesi gibi geldi. 15 Temmuz sonrası ülkeye hâkim olan “kardeşlik ve milli birlik ruhunun” yansıması için o tarih önemli.

Türkiye menfaatinin gözetildiği bu süreçten rahatsız olan yedi düvel, rahat at oynatamıyor. Hayret bir şey ki kendilerine muhalefet diyen bir kesim “millet için” deyip yedi düvelin yanında ilerliyor. “OHAL’e karşıyız” demekten başka icraatları de yok.

26 Ağustos hayırlı uğurlu tarihtir. Anadolu’nun kapılarının açıldığı, vahşi batının geriletildiği ender günlerdendir. Tarih de, düşünce de gayet yerindedir. Toplum nezdinde kabul görecek, yerinde bir açıklamadır.

Aylardır muhalefetin gayri milli çıkışlarından bunalmışken, “26 Ağustosta seçim yapalım” cümlesi huzur verdi.. “Seçim bir an önce olsa da rahata ersek” diye kaç zamandır yazıyordum. Bu sadece benim değil çevremde görüştüğüm birçok insanın da talebi.

16 Nisanda yolunu seçmiş, kararını vermiş Türkiye var. Hal böyle iken “Cumhurbaşkanlığı seçiminde, birisi de parlamenter sistemin adayı olsun” gibi afaki, kafa bulandırıcı fesatla ortaya çıkılmasının anlamı yok. İncir çekirdeğini doldurmayan, 6 yaş grubu siyaseti ile bu anlayış sandığa gömülmeli.

26 Ağustos 2018 “Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin “başlangıcı, ülkemizin de milli ana damarına döneceği tarih olacaktır.

Hazır muhalefette kabul etmişken, 26 Ağustosta millet damarını açalım.
***

MHP LİDERİ MUHALEFETİ DARMAN DUMAN EDİYOR

16 Nisan Referandumu ile “Cumhurbaşkanı Hükümet Sisteminin” kabulü, “Cumhur İttifakı ve ortak adayın” açıklanması, 26 Ağustos seçim tarihi.”

Hepsi milletin bütünlüğü ve beka için atılmış adımlar. Bu şoklara muhalefetin dayanacak gücü kaldı mı merak ediyorum. Cumhur ittifakının ortak adayı açıklamasından sonra henüz toparlanamadan yenisi geldi. Hala, 1. Tur, 2. Tur deyip duracaklar mı, ne olacak merak ediyorum.

Devlet Beyin erken seçim açıklaması ile yer gök sarsıldı yemin ederim. Sultan Alparslan askerleri ile yeniden giriş yapmış gibi oldu.
Ağustos 2018 Pazar günü, yani Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruzumuzun yıl dönümlerinde Türk milleti yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem cumhurbaşkanın hem de milletvekili genel seçiminde Türk ve Türkiye düşmanlarına gereken dersi vermesi en makul en akılcı en demokratik yoldur ."
***

MUHALEFET OTOYOLDAN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞI KAÇIRDI

Tabii hemen fesat, fitne devreye girecektir. Sözcü gazetesi 2002’yi hatırlatmış. Sözcü önce kaçak patronu yokken bu gazete nasıl çıkıyor onu cevaplasın. Patronu kaçak bir gazetecilik nasıl oluyor? En önemlisi de aylarca ağıt yaktıkları gazeteci Mediha Olgun ne oldu da kötü oldu, ne oldu da onu tazminatsız gazeteden attılar ona açıklık getirsin. Seçim kendiliğinden olur gider.

2002’deki seçim açıklaması da o dönem olması gerekendi. Ecevit yerine Kemal Derviş’in Başbakan yapılması, MHP yerine DYP’nin koalisyona alınması gibi yedi düvel şer ittifakı devreye girmişti.

Velhasıl, lafı saptırmaya oraya buraya çekiştirmeye gerek yok. AKP’de 26 Ağustosu kabul ederse, bu seçimin olması milletin hayrınadır.

Akşener: “Bizim için fark etmez” diyor. Haklı. Çünkü seçime giremeyecekler. CHP-HDP acır,15 vekil verirse belki. Özgür Özel “İP, 6 ayı doldurmadığı için yasaya göre seçime giremez” dedi.

CHP sözcüsü başkasını aday gösterdi diye MHP'yi suçlarken, Kemal Beyi aday gösterecekler demek ki derken, CNNTürk’te sunucu “CHP’nin adayı kim” diye sordu. Cevap: "Aday genel başkanımız da olabilir, başkası da” dedi. Oldu o zaman.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder