18 Haziran 2020 Perşembe

Araştırma önergeleri ile toplumu dinamitleyen CHP-İP

Neval Kavcar
Ayasofya için yargının 2 Temmuz 2020'deki kararı beklenirken, İyi parti "Araştırma önergesi" vermişti. İP-CHP, "Ayasofya açılsın dedik, onlar 'hayır dedi" propagandası yaptı. Yapılan, 'pişmiş aşa soğuk su katmaktı. Demirel demiş ki bir tarihte "yapılmak isteneni engellemek istiyorsan, araştırma önergesi verirsin." Bunlar onu yapıyor şimdi.

Twitter alemi yıkılıyor sınav haftasında. Niçin? "YKS-LGS sınavının ertelenmesi için  önerge veren CHP, reddeden AKP – MHP, Bu yaptığınızı UNUTMAYIZ.!" dedirtiyorlar. Kim oldukları belirsiz. (Sosyal medyada gerçek adlar olmalı) CHP ne yapmış aslında? "CHP grubu meclis araştırma önergesi vermiş, “ertelenmesini istedik” diyorlar. Sınavın nesi araştırılacak?

Virüsle mücadelede tek eksik, maske takmamakta direnen kesim. Esnaf işinin başında, yazlıklar dolmuş, THY iki hafta içinde bir milyon yolcu taşımış, yani yaşama tutunmaya çalışıyoruz. Hâl böyle iken, sınav ertelense ne olacak? Sınav kâğıtlarının okunması, öğrencilerin yerleştirilmesi, muhtemel 2. dalga ile belki sınavın yapılamaması gibi öngörülemeyen süreç var.

Sınavın sağlıklı geçmesi için tüm çaba gösterilirken, iki ay öncesinden tarihi de ilan edilmişken, "araştırma önergesi" verip "ertelenmesini istedik" propagandası yanlış. Tabii İP'de boş durmamış, "Araştırma- karıştırma önergesi hakkını Ayasofya'da kullandığı için onlar yargıya başvurmuş.

Millet değil mikser ittifakı bunlar.
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder