25 Mayıs 2020 Pazartesi

HDP ile ilişkiden, İP’liler haberdar-dı

Neval Kavcar
HDP ve İyi Partinin kayıkçı kavgasını, CHP’li İ. Kabaoğlu bitirdi.. HDP’li “GİZLİ Anayasa çalışmasını doğruladı. İP adına kim katılmış peki? Bursa İP milletvekili mi? HDP’nin gönlünü edecek hangi maddeler eklendi? MHP ile HDP’yi yakınlaştıramayınca(7 Haziran 2015 seçimi sonrasında) kurulan prototipi ile “Sözde Kürdistan” sınırını çizdiler.

“Anayasa çalışması Akşener’in kontrolünde, partiden gizli yapıldı” iddiası vahim ama inanılmaz. Yine genel başkan yardımcısı Nuri Okutan İP adına, HDP ile gizliden görüşmüş. Kimden gizli? Elbette tabandan.. Ortaya çıktığından beri bakıyorum,HDP ile sanki Yunan partileri görüşmüş. ‘Ülkücülük tezgahı açanlar” sessiz. “Haberleri yoktuysa” şimdi haberdarlar..Hani ne oldu?

İP eski genel başkan yardımcısı A. Taşkaya “Parti adına etkin görüşme için Nuri Okutan’ın ismini açıklamak durumunda kaldım. Ama kamuoyunun bilmesi gerekir ki, kendisi Parti Genel Başkanı’nın talimatını yerine getirmiştir. Kimse kendi insiyatifiyle bireysel olarak bu görüşmelere katılamaz...” diyor. Ha, şimdi bu da öğrenildi? Ü.Özdağ, Y.Halaçoğlu, K.Aydın, Şenol S., Yasin Ö., Ahmet Ç., M.Dervişoğlu, falan filanlar..hangi tavırda ?!! 

Peki ne oluyor? Babacan’ın önünün açılması için saha çalışması yapılıyor. Onlar açık açık ‘Kürt açılımı” yapacaklarını, yuları teslim edeceklerini ilan ediyor. İP’in oynak tabanını oluşturan, Süleymancılar, yazıcı nurcular, KHK’lılar, Türk ocaklılar vs vs.lerin bir kısmı yeni partiye yönlendirilebilir.

Bazıları da MHP’den bir şekilde yola çıkanlar geri dönmesin diye Akşener’in birkaç puan içinde olsa yerinde tutulabileceğini öngörüyor. HDP’ye o sebeple yüklendiği söyleniyor. Mantıklı.

Not: Bu analiz “vekil esir pazarı” açılmasının engellenmesine kadar. Sonrasına bir daha bakarız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder