22 Mayıs 2020 Cuma

Bahçeli “erken seçim” değil, ‘temiz siyaset” diyor

Neval Kavcar
MHP liderinin altı maddelik açıklamasının üçünde “Siyasi partiler, seçim ve mesleki kuruluşlar kanunu değişmeli diyor.”

Siyasi partilerin seçime girebilmesi için “yurt genelinde teşkilatlanması ya da mecliste grubunun olması gerekir. İP, teşkilatlanamadığı için seçime giremeyecek denmişti “hayır, iftira” dediler. O ara CHP’den İP’e 20 vekil tayin edildi. Şimdi diyorlar ki “20 vekil olmasaydı, seçime giremezdik.” Bahçeli’nin “siyasi etik” dediği tam da budur. Millete daha başta yalan söyleyen bir siyasete güvenilmez. Teşkilatlanmayı beceremediler ama ülke yönetecekler. Durum tam da budur.

Vatandaş olarak MHP’ye oy verip, Ümit Özdağ, Y.Halaçoğlu gibileri vekil seçilmiş, onlarda bavula vekilliği koyup gitmişler. Yapılan seçmene ihanettir. Seçmenin oyuna kanunla sahip çıkılmalıdır.

Bahçeli’nin siyasi partiler kanunu değişikliği içinde neler vardır bilemeyiz.. Lakin, seçildiği partiden istifa edenin aynı anda vekilliğinin de düşmesini demokrasi gereğidir. İstifacı yerine, sıradaki otomatikman vekil olmalıdır.

Seçime girsin diye başka bir siyasi partiye vekil verip mecliste sanal grup kurdurma kepazeliği de son bulmalı. Milletin oy vermediği bir partiyi, milletin arkasından dolaşarak seçime sokmanın adına demokrasinin katli denir.  Başka partiye vekil verme son bulmalı. Aynı durum belediye başkanlıkları içinde geçerli olmalı. En önemlisi; siyasi partiler teröre bulaşmamalı, bulaştığı tespit edilirse “’o partiye seçime girmeme cezası verilmeli.” Adayların devam eden mahkemesi varsa, masonluk gibi yurt dışı bağlantılı örgütlerle bağı varsa da aday olamamalıdır. Seçim kurulları yeniden yapılandırılmalı, ABD Internet alt yapısına bağlı SEÇSİS kullanılmamalıdır.

Seçim kanununda yapılacak değişiklik bir yıl sonra devreye girdiği ve 2023 seçimi öncesinde bu işlerle uğraşmamak için MHP liderinin çıkışı gayet yerindedir. Ve o söylemin hiçbir noktasında, ‘erken seçimi çağrıştıracak” anlam yoktur.

NoT. Meslek odalarında yapılacak değişiklikle, meslek sahiplerinin tepesine anti demokratik şekilde binilmesinin de önüne mutlaka geçilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder