31 Mayıs 2019 Cuma

Türkiye, kendi güvenli bölgesini kurar - Sandık bşk ve memurun çalınması

 Pompeo, "Türkiye'ye terörist saldırı riskini azaltmak için Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge kurma çabaları sürüyor"                 
Neval Kavcar
Irak’ın kuzeyine konuşlandırılan yapının benzeri, yıllardır Suriye’de yapılandırılıyor. DEAŞ o sebeple imal edildi. Suriye PKK-sı PYD, DEAŞ’ı bitiriyor tiyatrosu oynandı. DEAŞ bitmişken Suriye toprağında yabancı güç ne arıyor? PYD’de silahını teslim etsin, ABD’de çekilme taahhüdünü gerçekleştirsin.                                                                                                                                
ABD güvenli bölge stratejisi ile hem PYD’yi korumayı amaçlıyor, hem de PYD’ye resmiyet kazandırmayı. O anlamda Rusya-ABD birlikte hareket edebilir. Güçlü Türkiye işlerine gelmez.

“Güvenli bölgeyi kim kuracak tartışması yerine Türkiye kendi sınırlarından Suriye içine doğru kendi güvenlik ağını kursun ve harekata devam etsin.” Alın size “güvenli bölge.”

Türkiye’nin güvenliğini, güvenli bölge oyunu ile yedi düvele mi teslim edeceğiz? Yıllardır her türlü terörle nasıl mücadele ettiysek, yine ederiz.
***
İstanbul seçiminde algı savaşı

İstanbul’da sonuca SEÇSİS üzerinden gitmemek şart. Bir anda ortalık yine allak bullak olabilir.

CHP “kazanamadılar o sebeple tekrarlatıyorlar” diyor. Allah’tan Binali Yıldırım “çünkü çaldılar” dedi. Onu da “YSK kararında çalma ifadesi yok” diyerek aşmaya çalışıyorlar. Sandık kurulu başkan ve memurunu çalmışlar. Daha ne olsun? Başka ne çalınmış anlamak için "sandıklar sayılsın" dendi, kabul edilmedi. Görsel medya tamamen CHP adayı için teyakkuzda. Yazarlar, İstanbul’u CHP kazanırsa diye dillerinin ucu ile konuşuyor.

İstanbullu seçmen küs sandığa gitmedi diyerek sözde Cumhur ittifakına küsmüş propagandası da var. Hemen her seçimde %14’lük kitle sandığa zaten gitmiyor. Seçim sonrası nüfus-seçmen işi sil baştan yapılmasında fayda var. Yüz yüze görüşerek. Birçok yerde yurt dışı seçmen olmadığı için düşen seçmene rağmen sandık sayısında artış var. Sebebi nedir?

İstanbul’da aleni yasaya aykırı işleri yapan yargı hakimiyetindeki seçim kurulları. 23 Hazirandan itibaren seçim işlerinin sil baştan yapılandırılması ve denetleme mekanizması kurulması elzem oldu. Hakimlerde insan neticede.
***                             

Kadir Gecesi hayırlara vesile olsun inş.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder