4 Mayıs 2019 Cumartesi

Kozmik odaya girildiğini, YSK sezemezse ne olacak?


                         Çanakkale olmadı, darbeler tutmadı...    
Neval Kavcar
YSK’nın kararı yasalarımıza göre seçimler için son merci. Peki ihlal edilmiş seçim sonuçlarının milli güvenliği tehdit boyutu ne olacak? FETÖ darbe tehdidi geçirdi ülkemiz nihayetinde.

2018’de değişiklik yapılmış, sandık kurulu başkanı resmi olacak, denmiş. İstanbul seçim kurulu, yeterli sayı olduğu halde 6.000 civarı sandıkta sandık başkanını kanuna aykırı şekilde atamış. YSK “doğru mu” diye İstanbul seçim kuruluna sormuş!! Daha başka durumları da.

“Bize gelen listeleri kullandık” gibi bir cevap verilmiş. İhlaller ortaya çıkmaya başlayıp, YSK bilgi isteyebilir dendiğinde olup bitenin müsebbibi gibi duran İstanbul seçim kuruluna bunu sormak “yapmadım” deyin bizde “seçimin iptaline gerek yok” kararı alalım demektir olabilir mi diye düşünmüştüm. Seçim kanununda düşünmemize engel yok değil mi?

Seçim kurulu “kaymakamlıktan geldi o liste” diyor. O listeyi kim değiştirdi? “Bu şekilde paça kurtarılabilir mi?

Bir dizi kamu vicdanını rahatsız eden mevzudan sonra YSK (işleyişleri nasıl bilmiyorum) İstanbul İl-ilçe seçim kuruluna sormak yerine başkalarını görevlendirmesi gerekmez miydi? YSK, o listeleri kaymakamlıktan da istemiş midir meselâ?

Güvenlik adına sandık kurulu başkanı resmi olacak diyen devlet, alt yapısını ABD’nin kurduğu, üstelik ABD şirketi imalatı SEÇSİS’e nasıl olup da güvenir? O da ayrı mevzu.(x)

Son söz: Milli iradenin kozmik odasına girildi-yse, YSK’da bunu anlayamadıysa ne olacak?

Meğerse ne olmuş perşembe son teslimat gününde? "39 ilçedeki seçim kurullarının tamamı, kaymakamlıklardan gelen, sandıklarda görevlendirilmek üzere ilçede yaşayan ve sandık kurullarında görev yapabilecek memurların listesini YSK'ya göndermedi."!!!???

Not: (x) UYAP bilgisayarından girişte maddi hata deniliyor. Sisteme doğru girilip de, sistemde o değişikliğin yapılıp yapılmadığını kim tespit edebilir? Ayrıca, 15 Temmuz sonrası seçim kurulları nasıl olup da formatlanmaz? Dezenfekte edilmez. SEÇSİS kapsamlı gözden geçirilmez.

Savcılığın başlattığı soruşturmaysa, gecikmeli de olsa yerinde olmuştur.

Açıklama: YSK'dan talep, İstanbul Büyükşehir başkanlığı seçiminin yenilenmesi. Olmayacak bir şey ama YSK "var olan oyun tamamını saydırma kararı"nı verirse tansiyon yükselmez.


1 yorum:

  1. İstanbul'da liberal, aslında CHP'li de olmayan Ekrem İmamoğlu'nu parlatmak, dikkat çekmek için yapılan operasyon gibi duruyor. Ne için?
    Sandığına sahip çıkılamayan, ekonomik olarak perişan hale getirilmiş ülkede bir sonraki adım Türkiye'nin Guaido'sunun önünü açmak için olabilir.

    YanıtlaSil