1 Mayıs 2019 Çarşamba

Venezuela ABD işgaline direniyor


                                    Venezuela'daki bu filmi daha önce gördük                                        
Neval Kavcar
Benzerini üç yıl önce biz yaşadık. Şu an Venezuela karıştırıldı. Öncesinde ülke, ekonomik sabotajlarla zor durumda bırakıldı. Elektrikler kesildi, sağlık hizmetleri aksadı. Akla gelen her saldırı yapıldı. Aylardır işte bu darbe alt yapısı hazırlanıyor.

ABD’nin adayı Guido koluna mavi bandı takmış “Özgürlükten” bahsediyor, halkı isyana davet ediyor. ABD çağrı yapmıştı. “Askere ‘teslim olun az ceza ile kurtulun’ derken, halka da ‘Maduro’ya destek çıkarak bedel ödemeyin” tehdidini savurmuştu. (Geçtiğimiz aylarda.)

Sömürgeciler ülkeleri silahla değil o ülkelerden devşirdikleri şerefsiz insanları kullanarak, işgal ediyor. NATO üyesi ülkelerde bu daha kolay.

Venezuela halkı işgale boyun eğmez umarım ki. Maduro “Çeliğin Sinirleri" operasyonu başlıyor!" dedi. Sürekli saldırı karşısında insanın sinirleri çelik gibi olmak zorunda.

Darbeden sonra ülkemizde de sandıklara el attılar. Sanki demokrasi ile halk seçmiş PR-ı için. Her şekilde geliyorlar. Ülkeleri sömürgeleştirip, kendi istedikleri siyasiyi o devletin başına sözde seçimlerle atamaya “demokrasi” diyorlar, tanım değişti gördüğünüz gibi..SEçim hilesi daha az maliyetli ve kabullenmek kolay.

Venezuela’da darbe püskürtüldüğünde, “kontrollü darbe” der mi Guaido acaba?
***
İzmir Seçimi

İzmir 24 Haziran 2018 genel seçimi Milletvekilliği
Seçmen Sayısı:3.314.384  -  Sandık sayısı:9.362  -  Geçerli Oy:2.915.178

İzmir 31 Mart 2019 Yerel seçim
Seçmen Sayısı:3.253.745 -  Sandık Sayısı:10.161  -  Geçerli Oy:2.667.214

Seçmen sayısı 60.539 düşmüş, sandık sayısı 178 düşmeliyken, 799 artmış. 799 sandık artışı demek normalde 799x340(Ort. sandık seçmen sayısı)= 271.660 fazla seçmen artışı demektir. Oysaki seçmen sayısı düşmüş.

24 Hazirana göre seçmen sayısı düştüğü halde, sandık sayısının artması ile nasıl bir algoritma kurulmuş olabilir? Sadece İzmir’de değil, Türkiye genelinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder