6 Mayıs 2019 Pazartesi

CHP liderinin gizli yat görüşmesi niye açık edildi?

                                                                 
Neval Kavcar
Kılıçdaroğlu evvelsi gün birisiyle gizlice görüştü. (1-2) Buluşmanın İstanbul düğümüne denk gelmesi, kimle ne görüştü sorusunu akla getirdi.

Yatta bir araya gelmeyi duyuran Sabah’tan Mahmut Övür “Sır kişi Abdullah Gül’dür’ yazdı bugün de. Gül reddetti ama doğruluk payını irdelersek “YSK bıçak sırtında” haberlerinin anlamı olur. YSK üyelerinin Danıştay-Yargıtay üyeleri atayan Gül’ün atadıklarından kaçı YSK’dadır meselâ? Gül’ün basın ofisinin söylemiyle “kötü niyetli” gibi oluyoruz ama düşünmeye engel yok ki.

Zaten mevzu bu ikili niye görüştü değil “ne görüşüldüğü?” Daha öncede görüştüler. Gül şimdi ki görüşmeyi niçin reddediyor?

Mahmut Övür yazısında, “Gül tarafından atanmış yargıçlar üzerinden YSK sürecini sorguluyor.” Bu ikili bir araya geldiyse, “YSK’da durum dengede gibi yakışıksız ifadeler ortalığa” düşmüşse, o görüşmeye (tabii doğruysa) başka anlam yüklenemez değil mi? CHP sözcüsü “CHP lideri gizlice görüşmez” yani, haberimiz var, dedi. CHP saklamıyor, diğeri gizleniyor.

O görüşme olmuş mudur? Gül’ün açıklamasına bakarak “olabilir” diyorum. Peki, yazı niye yazılmış olabilir? “YSK’yı rahat bırakın” uyarısı için. Ve YSK’ya da “siz devletin kurumusunuz, görevinizi kanunlar çerçevesinde yapın” ikazı için.

Not: O yat kime aittir? CHP liderini binerken, hatta korumalarının telefonları toplanırken görenler, görüştüğü kişinin inmesini kaçırmış olabilir mi?

Gül’ün basın ofisi:” Bugün Sabah Gazetesi'nde Mahmut Övür’ün 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ile ilgili yazısı tamamen yalan, kötü niyetli ve saygısızcadır. Kamuoyunun bilgisine” Açıklamasını yaptı.


31 Mart yerel seçiminin ardından artan terör saldırıları ne anlama geliyor zaten biliyorsunuz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder