7 Mayıs 2019 Salı

ABD ile İstanbul restleşmesi


                                  İstanbul seçimi kararı ABD'yi öfkelendirdi  
                               Ne çok severlermiş İmamoğlu'nu?
                            Dolarla çapraz ateşe aldılar Türkiye-yi.                               
Neval Kavcar
İstanbul Büyük şehir belediye başkanlığı seçimi yenilenecek. Türkiye’ye hayırlı olsun. YSK, milli iradenin kozmik odasına girildiğini anladı. Hem seçimi yenileme kararı aldı, hem de İstanbul seçim kurulu hakkında suç duyurusunda bulundu. İki karar da önemlidir. 

Seçim değil, istiklal mücadelesi veriyoruz. İnanmayan CHP’li, İyi Partili seçmen sağına soluna baksın. Kimler var diye?

Vatandaşın belediye meclisinde AKP’ye, başkanlıkta sözde CHP’ye atma saçmalığını kabullenmişti CHP. “Bari kafamızı sokalım” deyip, popolarını açıkta bırakmaya razı oldukları trajikomik hale düştüler.

Şimdi de yalana sarıldılar. “Bir zarfta 4 pusuladan sadece birinde mi hile yapıldı” diyorlar. Evet, sadece İBB’de şaibe görünüyor. Ortalığı karıştırmak, iktidarı erken seçime zorlamak için daha iyi yol var mı? ABD, Ankara’yı kontrol edemeyince düşürmek için her yolu deniyor. Ama biz o filmi gördük. 

Niye sadece başkanlık? 24 Haziran’da en az 500 bin önde olan Cumhur İttifakını yıkmak için işe başkanlıkla başladılar. Bu kadar basit. (Yurt dışı seçmen hariç ve oranı etkilemiyor.)

İstanbul’da organize çete A’dan Z’ye seçime hile karıştırdı. Yetmeyince kanımca SEÇSİS’te götürdüler malı.(AKP henüz orasını anlamış değil.)

CHP mağdur rolüne yatamaz. Çünkü sandığın sayılmasına karşı çıktı. “Biz 31 Martta kazandık” da diyemez. Kazandılarsa sandığa güveneceklerdi. Niye sadece Büyükşehir de diyemezler, velev ki AKP İBB oyu sayılsın dedi, onlarda “hodri meydan tümünü sayalım” demeliydi. Demediler. Şimdi neyin mağduriyeti?

Diğer seçimler iptal edilsin yaygarası da saçmalık. Referandumda “sandık kurulunda resmi devlet memuru olacak” yasal değişikliği henüz yapılmamıştı. 24 Haziranda endişe duyulsa, aynı başvuru o zaman yapılırdı. Seçim erkene alındığından olsa gerek yetiştiremediler. Ya da üç beş vekillikle oynamak bir şey değiştirmez diye düşündüler. Dört parçalı muhalefetle neyin hilesi yapılacaktı?

Bu bir “İstanbul seçiminden CHP’ye mağduriyet çıkmaz” yazısıdır.

İstanbul seçimi, sadece Türkiye’ye değil, mazlum milletlere de hayırlı olur inşallah.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder