21 Nisan 2019 Pazar

SEÇSİS, Anayasanın değişemez maddesi mi?

                                                                   
Neval Kavcar
Yedi düvelin Tüm toplumu idare etmek yerine, uydu partilerle devleti idare etme sanatına “seçim hilesi” diyoruz. 31 Marttan sonra, MHP “çok başarılıydık” diyor, AKP “hileden nasıl kurtuluruz-un” savaşını veriyor. Diğer cenah millete algı operasyonu çekmekle meşgul.

Tepeden tırnağa organize işler var. “YSK’nın içine FETÖ kaçmış.” Kriptolarla AKP-MHP’den haber alan FETÖ, hangi alanı kullanacağını da iyi biliyor.

15 Temmuz geçirmiş ülkenin başat kadrolarını daha stratejik görmek isterdik. Mesela İstanbul gibi megakentte sandık başları boş bırakılmış. AKP-MHP, hala eski listeleri kullanıyorsa vay hallerine. Evet İstanbul dahil stratejik her noktada hile yapıldı ama bunu hak eden bir Cumhur İttifakı var.

İstanbul-Ankara’da 24 Haziranda 300 bin önde olan MHP-AKP’ye yapılan hile kabak gibi ortada. CHP bu defa “trafoya kedi kaçtı, çöpten oy fışkırdı” demiyor.

Günlerdir bu işte bir iş var diyorum. Ama AKP yandaşları ilk haftada dağıldı, MHP “başardık” diye sıyrılmaya çalışıyor. Cumhur İttifakı ile kazanılan yerde 5 yıl saltanat sürülür. AKP ise elinde istihbaratı olduğu halde YSK’da dönen dolabı fark edemedi. Liderler yağdanlık kadrosunu 2. Halkaya acilen geçirmeli. (Bazılarını tenzih ederek) İlk halkaya stratejik eleştirel akılların alınması şart.

Büyük şehirlerin kaybedilmesindeki tek hatayı sandıklarda arayan akıl, hala ne olup bittiğini çözememiş. Evet sonuç aşamasına kadar çok iz bırakmış hırsız. Uğraşsınlar bulunursa asıl vurgunu görmesinler mukabili. Rakip partinin seçmenini düşürme, yenisini ikame etme, oy kaydırma, YSKlarda dümen döndürme gibi birçok alternatif kullanıldı.

Tabanda hırsızlık örgütlü yapılmış, tamam ama “Seçsis” günahsız mı? Ankara başta olmak üzere son iki seçimdeki fazla sandık sayısı kimsenin dikkatini çekmiyor. Sandık-seçmen dışında farklı bir hilenin de SEÇSİS üzerinden de yapıldığı düşüncesindeyim. UYAP'a son tutanaklarla girilen verinin çelişmesinde sadece girenin hile yapma ihtimalini değil, sisteme ulaşılarak o verilerin değişebileceğini de düşünmeliyiz. SEÇSİS-e Anayasanın değişemez maddesi muamelesi yapmaktan vazgeçilmeli. SEÇSİS, ABD Sun Microsystems şirketinin yazılımıdır. Oracle veri tabanı ise kalbur gibi. Nesine güveneceğiz? 

İstanbul belediyesinde veri kopyalamayı durduran mahkeme kararı belediyeye aynı gün ulaşmıyorsa, seçimin sonucunu aynı gün öğrenme acelesi nedir?

Teknolojide her türlü ileri olan AB-ABD-Japonya bilmiyor da, seçim sonucuna (ABD)Internet (ağı) üzerinden jet gibi gitmeyi mi keşfettik?


Cevap: SEÇSİS'i neredeyse ilk ve tek aylarca yazan, seri hale getiren benim.
Ne yazık ki hala olayın vahametinden değil siyasilerimiz. Bilmiyorlar ki, bugün onun için çalan, yarın ondan çalar.


2 yorum:

  1. Yeni yeni uyanmaya başlıyorsun. Sen nasıl bir Milliyetçisin, kullanıldığının farkında değil misin? Titre ve özüne dön,kula kulluk etmekten uzaklaş.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil