18 Nisan 2019 Perşembe

Change.org ile Ankara’da Miting, iş imza kampanyasını aştı

                                                                             
Neval Kavcar
Sarı yeleklilerde “benzin zammı” gibi kitlelerin ortak paydada buluşacağı zeminle başlamıştı. Hem de Change.org’la.

31 Mart seçimleri üzerindeki gölgenin araştırılmasını yedi düvel istemiyor. Dövizle oynadıkları yetmedi patates-soğana bile musallat oldular. Şimdi de sokakları hareketlendirecek gibiler.

Bahane çok. Ankara’da arka arkaya köpekler topluca zehirlenince, merkezi ABD’de olan change.org imza kampanyası başlatarak hayvan haklarını konusunda 28 Nisan’da Ankara Ulus’ta miting yapma kararı aldı. Sosyal medya üzerinden örgütleniyorlar.

Evet özde hayvan severler bir araya gelecek ama Ankara’da arka arkaya yaşanan toplu katliamların, sanki bu mitinge zemin için yapıldığını düşündürüyor insana. Hatırlarsanız geçen mayısta Fransa’da “benzin zammı protestoları” change.org-la başlamıştı. Sarı yelekliler adı, change org marifetiyle Paris’te olanları biliyorsunuz. “Benzin zammını protesto”ya Macron’a oy veren seçmen de katılmıştı. Bu isyanlar mücevher gibi ince ince işleniyor.

“Dijital aktivizm” yani facebook ve sosyal medya platformları ile aynı amaca inanmış insanların sokağa çekilmesini Arap baharında gördük. Gezi olayları twitterde örgütlenmişti. Mitingin adı “sokak hayvanları için söyleyeceklerimiz var.”(1)Hayvan sever” gibi her fikirden insanın zemin bulacağı ortak aktiviteye şapka çıkarıyorum.

28 Nisan Pazar günü hayvan severler Ulus Atatürk Heykelinde buluşacaklar. Miting yapmak yerine toplanan imzaların yetkililere verilmesi varken, sokağa çıkmanın anlamı nedir?

Change.org (değişimi yarat) diyerek, insanları hassas noktasından yakalayan ve onları yönlendiren sanal ağın milyonlarca dolarlık alt yapısı Soros gibi çalışıyor. Kampanyasını öne çıkarmak isteyen şirketler ve STK’nın Change.org’a yaptığı ödemeler şirketin gelir kapısı.

Özetle; Change.org’a, sosyal medyaya güvenip b.k çukuruna atlamasın kimse. Devlet o filmi gördü.


Not: Hayvan hakları derneklerinin “hayvanlar sağlıklı barınaklar yerine sokaklarda kalmalı” dayatması sebebiyle, köpekler zehirleniyor, tecavüze uğruyor, aç kalıyor, eziliyor. Bu hayvanlar STK gözetiminde, açık alanlı sıhhi barınaklarda bakılsa, sınırsız üretim kısıtlansa, TCK’ya göre ceza durumu gündeme gelse çok iyi olur ama henüz bu hayvanlar nerede bakılacak onda anlaşamadık. Devlet ne yapsın?



1 yorum:

  1. Yeni katliam haberi daha geldi. Mitingin alt yapısı için daha kaç köpek zehirlenecek bakalım?

    YanıtlaSil