12 Nisan 2019 Cuma

Abdullah Gül, AKP’nin İyi Partisini mi kuracak yoksa…

                                                             

Neval Kavcar
11. Cumhurbaşkanlığı ofisinden Abdullah Gül, Oda.tv’ye konuşmuş. “Bize yapılan yanlışları güçlü olunca biz başkalarına yapmamalıyız” demiş. “Hile yok, niye mazbatasını vermiyorsunuz” diyor ve Erdoğan’ın “haksızlık yaptığını” ima ediyor. Hatta imâdan da öte, itham ediyor. Gül böyle biri işte. Günlük siyasete girmeyene bakın. Daha nasıl girecek acaba?

Abdullah Gül deyince aklıma, peşmerge referandumunda söylediği gelir. “Türkiye topraklarını oyladıkları” için öfke had safhadaydı. Gül hemen araya girmiş “referandum yapanların Türkiye’de akrabaları var” demişti. Eee? Türkiye oylanırken susalım mı?

Sonra bir üniversitenin açılışında “evin içi iyi düzenlenmezse, isyan çıkar” derken, First lady Gül ise “asıl intifadayı ben başlatacağım” demişti. Abdullah Gül en son öfkeli şekilde “Millet İttifakınca aday gösterilse idi aday olacağını söylüyordu.” Onlara bilirkişi oldu.

Algı merkezinin odağı haline gelmiş Oda.tv’ye açıklama yapmış. Gölge yazar soramamış ama Abdullah Gül’ün parti kurağına inanıyormuş.  Partisi de evrensel hukuk kurallarına uygun olacakmış. Ve yine “evin içinin düzenlenmesi” meselesi. Abdullah Bey polemiklere girmeyi sevmediği için konuşmuyormuş. Bırakın polemiğe girmeyi direk suçluyor. 80 İhtilalinde hapse girmiş-miş. “Erdoğan hapse girdiyse bende girdim” demeye getirmiş.

Ayşe Baykal “Gül-Erdoğan arasındaki farkı” bilhassa Gül açısından nasıl kafadan yazabildi acaba? Yoksa önceden hazırlandı da, onun adıyla mı sunuldu? İşin tuhaflığı ise bu hanımın tanışma amaçlı gittiği, araya soru sıkıştırdığı ve sonra onları yayınladığı. Yerseniz. Gül sözde tanımadığı yazara İstanbul seçimi hakkında, İmamaoğlu’nu destekleyen açıklama yapıyor. Günlük siyasetten uzak kalacağını söyleyip, “seçimde hile yok” deyip YSK’ya sufle vermeyi, Erdoğan’ın “hile var” diye aldattığını ima etmeyi biliyor.

Parti kurmaya kalkarsa, Akşener gibi AKP’nin İyi Partisini kurar ancak.
Ya da Ayazaağa Kasrında 11. Cumhurbaşkanlığı ofisi ünvanıyla, bilirkişilik yapmaya devam eder.

Türkiye yedi düvele karşı savaş verirken, Abdullah Gül cepheyi içeriden bombalıyor. Yapılanın başka izahı yok.
                                                     

                                                

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder