12 Ocak 2019 Cumartesi

Yedi düvel MHP’de gelecek on yıl planlamasında

Neval Kavcar
Bazı adlar parlatılıyor. Aynısı Akşener için yapılmıştı. Açtığı yaranın müsebbipleri el üstünde tutuluyor. 2016 unutuldu gitti. Unutmayanlar hain ilan edilmez umarım ki.

FETÖ kanalı önüne davet edildiği için giden, “Devlet Beyden sonra adı genel başkan” olarak geçen, kendisini ölen ülküdaşlarımız, eşinin ailesinin ülkücülüğü üzerinden konumlandıran İzzet Ulvi Yönter ‘in Şefkat Çetin’i yemesi konusunda “suç onda” diyenler, 2012’de FETÖ muhasarasında Şefkat Çetin’i niye geri çağırdı o halde? 2012’de Akşener’e götürülen liderlik teklifi “hazır değilim” deyince, Koray Aydın öne çıkarıldı. Yani? Yani-nin cevabını kendileri bulmalı.

MHP içinde “canavar virüs” giderek etkinleşiyor. “Nerden bilecektik” savunmasına girilmesin diye not düşüyorum.  Şu vakte kadar asparagas yazdığımı gören, duyan yoktuysa sözlerim kulağına küpe olsun.

Adı tecavüz filmleri ile anılan Nuri Alço’ya(ki kendisi konumuz dışı) “sinemanın duayeni” diyen kışla sorumlusu Yönter yıldızlaştırılıyor. Akşener’i anlayamayan MHP genel merkezinin, Yönter’i çözeceğini sanmıyorum. Koray Aydın’ın tamamen beraat ettiğini zannettirenler, yine Depboylu’nun Kılavuz olayında suçsuz olduğunu düşündürüp, saçma Ruh Sağlığı tasarısını bizzat genel başkan eli ile piyasaya sürdüler. Devlet Beyin konuşma metnini hazırlayan İzzet Ulvi Yönterse neden olmasın? (1)

Yaşanan ağır sorunlar ruh sağlığına olumsuz yönde tesir etmektedir. Tüm bu sorunlarla şuurlu, programlı ve etkili şekilde başa çıkabilmek için Ruh Sağlığı Yasasına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz” yaklaşımı nedir? Böyle konuşma metni mi hazırlanır? Gerçekten kaçırmaya az kaldı.

Değerlimiz Olcay Kılavuz’u peynir ekmek gibi yiyen Deniz Depboylu, İ.U.Yönter, herkesin üzerine basarak yürüyor. Emekli, olduktan sonra isyancı Nazilli ekibince siyasete pompalanan Deniz Hanım, Aydın ocakla ya da Olcay Kılavuzla hangi tartışmayı yaşadıysa yaşasın, Ülkü Ocaklarını uzun yıllar sonra derip toplayan Olcay Kılavuz’u yerinden etmiştir.

Diyorum ki: Başbuğ Almanya gezisinde çekap yaptırıp sapasağlam döndükten sonra (tabii Ermenistan meselesini çözmek üzereyken) nasıl aniden kalp krizi geçirdi? Sorusunun cevabı elbette kaderdir ama o kadere nasıl yürünmüştür?

Genel başkanlık yarışında Koray Aydın başa geçemeyince “sonunda Devlet Beyi yeriz” diye desteklemişti. Bu arada el altından kötüleme yarışı başlatıldı FETÖ’cülerce, Türk Ocakları mensuplarınca, BBP’lilerce? Bahçeli ile olmaz diye. (Başbuğun vefatı sonrası)

Uyarıyorum. Aynı sona yürünüyor şu anda.
Devlet Beyden rahatsız olan yedi düvel, MHP içindeki kriptoları kozadan çıkarıyor. 

“İzzet Ulvi Yönter MHP genel başkanlığına oynamaya” devam ediyor.  Yeni genel başkanı göreve getirecek kadroyu oluşturuyor da, deniliyor..

Şu anda yapılan kifayetsiz muhteremleri tabana tanıtma, reklam çalışması. Renksiz- kokusuz görünen kriptolar, yılların ülkücülerini yiyerek ilerliyor.
****

Not: (1) “Ruh sağlığı” Yasa metni hazırlanırken tek kıstas “Rehber ve psikolojik danışmanların” klinik psikolog olması”dır demiş psikiyatr derneği.  

Ne acıdır ki AKP sözcüsü gerçeği dile getirmiş: “Ruh sağlığına ilişkin yasal düzenleme, toplumun ruh sağlığının iyiliği ya da kötülüğüyle ilgili değil. Ruh sağlığı yasasının, psikologlar, psikiyatrlar, nasıl çalışacak, antidepresanların ölçüsü nasıl olacak diye düzenlenmesi gerekir.

Peki, Yönter’in yedi düvelci kışla teorilerini ve Depboylu’nun Rehberlikçi yasasını” Ruh Sağlığı gibi genele yayılmış halini Devlet Beye nasıl inandırıyorlar?  İzzet Ulvi Yönter Devlet Beyin konuşmalarını hazırlamıyor sadece, oldukça etkin. Şimdilik kaydıyla yapacak bir şey yok. Mim koyuyorum dikkatlerinize.

(2) İzzet Ulvi Yönter, ücretli askerlerin kadroya alınması tasarıları da hazırlıyor. AKP’nin açılımda durduğu dönem FETÖ’cülerin “vatan evlatları ölüyor” yaygarası ile paralıya dönmüştü bu iş. Paralı asker vatan evladı da, maden ocağına giren sözleşmeliler başka devletin evladı mıdır? (Türkgün Gazetesinde "vatan nöbetinin sözleşmesi olmaz" denmiş.)

Gazozcu ile resim çektirip twit atan Yönter kötü duruma düşünce hemen Türkgün’e de kondu o rezil “duayen” haberi. Biraz mantık. Biraz da ülkücü hassasiyet. Çok şey mi istiyoruz acaba?
*** 

2015 Ekiminde MHP'deki taarruz başlamadan sadece iki ay önce, Şişli Fulya Mahallesi- Ortaklar Caddesi - Kanaltürk önünde çekilmiş bu fotoda, İzzet Ulvi Yönter'in zorla gitmiş halini görüyor musunuz?

                                                       ***
İ.U.Yönter 19. saniyede kanala yürürken, MHP İstanbul il başkanı ve yardımcısının geride kalması hangi işgüzarlık dedirtiyor? Önde efe gibi giden İzzet Bey, üç ay sonra Devlet Bey gitsin diyenler için tek twit niye atmamıştır acaba? Yönter, Depboylu, Karataş niçin twit geçmişlerini silmiştir? Başkası varsa da bilmiyorum.


                                              
Bu arada, Mehmet Bülent Karataş 50. saniyede "davetli olan iki şahıs.. ...." demektedir. Onları FETÖ'cü kanala kim davet etmiştir?!!! Davet edilerek basın özgürlüğü mü savunulur?!! Bu ziyaret kendiliğinden değil talep üzerine gerçekleşmiştir. 

Cevap:1 "Davete icap" edilmiş, ne var bunda? denmiş. Buna davete icabet değil verilen görevi yerine getirmek denir. "Basın özgürlüğü" denen şey de emir komuta zinciri ile korunmaz. Öyle bir zincir varsa da tepede FETÖ değil, Devlet Bahçeli olmalıdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder