28 Ocak 2019 Pazartesi

Venezuela


                                                   
Neval Kavcar
Herkes kendine göre Maduro’ya sahip çıkıyor, ya da reddediyor. Ülke halkı fakir, halk istemiyor diyenlerin aracı ABD gazı ile ilerliyor.ABD, Venezuela’ya ambargo uyguluyor. Halk zor durumda. Binlerce kişinin cinayete kurban gittiği ülkede, kim kimi vuruyor belirsiz. (2016 yılı)

Petrol üretiminde İran ya da Suudların ilk sırada olduğunu sanıyordum, değilmiş. OPEC’in neredeyse dörtte bir üretimini Venezuela sağlıyormuş. Petrol üretiminin çoğunu da ABD alıyor. O sebeptendir ki kaynağın başına geçmeye çalışıyorlar.

Yasama, yürütme, yargı erki birbirine karşı kışkırtılırken, 2. devlet başkanlığını ilan eden kişi de komşu ülke, ABD’de hazırlanmış. Ülke sürekli çalkalanarak, yönetimin teslim edilmesi planında sona yaklaşıldı gibi.

Vatandaşlarını isyan ettirerek, darbe yaparak ülkelerini gizlice işgal eden ABD’nin bu oyunu artık tutmuyor. Soros marifetiyle insanları ayaklandıran STK, ayarlanmış siyasilerin maskesi düştü.  Diyorum ki; Bu savaşı Venezuela halkı kazanmalı.
****

MHP Manisa il başkanına karşılık, İP Manisa Milletvekili numarası

Manisa’daki oyunu anlatayım size. Tamer Akkal, Manisa Büyükşehir Belediye başkanının has adamıdır. Şimdi görevden alınan Erkan Öztürk MHP il başkanlığına atandığında, “bir eğlence mekânında çekilmiş gibi görünen sahte görüntüleri servis edilmişti.” Öztürk, Akkal’ı suçlamıştı.

Dün yazdım. C.Ergün'ün adaylığı kesinleştikten sonra, MHP il başkanı ne zaman yerinden edilecek diye bekliyordum. Sudan bahane ile yerinden oldu. Cengiz Beyin has adamı ve İyi Parti milletvekili Tamer Akkal, bahanelerle İP’ten istifa etti. Gelecekte MHP’ye girer, girmez bilemem. Lakin MHP il başkanı Erkan Öztürk’ün ayağı kaydırıldıktan iki gün sonra Manisa İP milletvekilinin istifası tesadüf değil. Gündem değiştirme ve “il başkanına karşılık İP’ten vekil budama numarası” çekildi. 

Benzeri kumpaslarla Manisa'da MHP’yi ikiye bölmüş, İP’i kuvvetlendirmişlerdi. İşte bu ekibe teslim edildi Manisa. Bu isyancılara “bir daha yapmayacak” diye kim kefil oluyor?

Ve kumpasçılar, MHP’ye dönmeye başladı.
Onlar dönerken, samimi ülkücülerin ayağı kaydırılıyor.
Aynı filmi baştan izlemeye hazır olalım.

NoT. Geri dönen İP li vekil, MHP adayının kazanması için çalışabilirmiş. Çalışabilir. Zaten MHP'yi bölen kendileri. Cengiz Bey kazansın diyecek onun adamı. Muhtemel şubatta istifa edecekti, MHP il başkanının başını yedikelri için, öne çektiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder