31 Ocak 2019 Perşembe

Tunç Soyer 12 Eylülde, 21 yaşındaydı

Neval Kavcar
Babası yaptıysa oğluna ne diyorlar ya, 1959 doğumlu Tunç Soyer 12 Eylül darbesinde 21 yaşındaydı. Hukuk fakültesinde okuyordu. Yaşıtları, işkencelerde, tecavüzlerde feryat ederken ne düşündüğünü anlamak için attığı twite bakmak yeterli.  (2)

“Keşke o acılar yaşanmasaydı” demiyor. “Nurettin Soyer’in itibarından” bahseden satırları retwitleyip Twitterinden ilan ediyor. Babasından nasıl ayrı tutacağız onu? (1) (2)

İP yöneticileri ise tabanı ikna cambazlığında. Akşener ”oğul babadan sorumlu tutulamaz” diyor. Yetmeyince topa Aytun Çıray giriyor “Nurettin Soyer F.Gülen’i yargıladığı için FETÖ intikam alıyor” diyor. Ülkücüler, Tunç Soyer’e FETÖ kışkırtması ile mi karşı çıkıyor yani? İşkence görmediler mi? Arkadaşları idam olmadı? Rahmetli Türkeş idamla yargılanıp, 5 yıl yatmadı mı cezaevinde?

Gülen’i yargıladı” denilen dava 1971 yılına ait. FETÖ lideri Fetullah olan adını, saf Müslümanları aldatmak için ’h’ harfi ekleyip Fethullah bile yapmamış daha. Laikliğe aykırı davranmaktan yargılanmış. Hikaye yani.

FETÖ elebaşısının hangi dönem neyle yargılandı-rıldı-ğının hiç önemi yok. O pilav çok su kaldırır.

Eğer ki Aziz Kocaoğlu ya da bir başkası aday olsa idi, konuşmuyor olurduk. Kimse işi “FETÖ, Nurettin Soyer”i infaz ediyora çevirmesin.“ Kimse CHP adayı kazanmasın tezgâhı, demesin.

Konu siyasi değil, canı yanan- hayatı kaybolan bir neslin feryadı.
CHP, İzmir’de büyük hata yaptı, Nurettin Soyer’in oğlunu Büyük şehir adayı yaparak.

Not: 1- Acaba diyorum; CHP İzmir’i çantada keklik görüyor da, sahte çekten yargılanmış Mansur Yavaş konuşulmasın diye mi Tunç Soyer’i ortaya attı? Bu adayları CHP-İP’e kim-ler dayatıyor?
        2- 15 Temmuz sonrası FETÖ’cü basına el konulduğunda Tunç Soyer “Özgür basın susturulamaz" demişti. FETÖ niye intikam alsın bu tiplerden?
        3- 15 Temmuz darbesinden 10 gün sonra, Tunç Soyer’in Hürriyet gazetesinde, babasının F.Gülen’i yargıladığını anlatan haberi çıkmıştı. İlginç. (3)
        4- Meral Akşener, Tunç Soyer'i destek açıklamasından sonra, Iğdır'da aday çıkarmayacaklarını açıkladı. Yediniz mi?
*** 

@tuncsoyer….Retweetledi: Sözcü “Rahmetli, kıymetli babamızın hukukunu, itibarını koruyan, gururumuzu çoğaltan Sayın Soner Yalçın’ı Soyer ailesi olarak sevgi ve saygıyla selamlıyor, şükranlarımızı sunuyoruz. @hsoneryalcin @gazetesozcuTunç SOYER ekledi, (https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/soner-yalcin/neymis-sucu-2805938/)

              (3) http://www.hurriyet.com.tr/babasi-45-yil-once-gulenin-3-yil-ceza-almasini-sagladi-37314597  (F.Gülen cezaevinde 6 ay kaldı.)
                                                        ***
                      Selçuk Duracık...5 Haziran 1983...İdam edildi
                                 Eski yaraları kaşımamalıymışız??
                                 
 
                                             
Tunç Soyer: "Bu, hakikaten 40 yıl öncesinde kalmış aslında. Artık tarihçilerin muhasebesini yapması gereken bir konu. Bunu bugünün Türkiye'sinde bir siyasi enstrüman olarak, bugünün siyasi tartışmalarına bir malzeme olarak kullanmak kimseye yakışmıyor diye düşünüyorum. Dahası çok karanlık bir dönem, hiç kimsenin arkasında duramayacağı, hiç kimsenin sahip çıkamayacağı bir dönem. Çok acılar yaşandı, kardeş kanı döküldü. " 31 Ocak 2019

Böylesine rezilce bir cevap olamaz. Sözde hukukçu babası mahkumlara işkence yaptırmıştır. "Yaptırmadı" demiyor zaten. Diyor ki "siyasete alet etmeyin." İşkence siyasete nasıl alet olacak? "Kimse arkasında duramaz" diye işkence görenler dahil başbuğu suçluyor. SAHİP ÇIKIYORUM. CHP şımarıklığının had safhada olduğu, sürgün, okullara sokmama, kurtarılmış bölgelere girememe ve nefsi müdafaa ile geçen yıllar. 

Hukuk bir gün herkese lazım. Keşke Nurettin Soyer'de işkencelerin cezasını ödemeden gebermese idi. İşkence tarihçilerin konusu değildir. Nerden baksanız adamı geriyor bu herif.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder