2 Haziran 2020 Salı

Gezi olayının ABD versiyonu

                   Sözde Floyd için isyan edenlerin, dükkan sahiplerini linci
Neval Kavcar
Olayın en başına dönelim. Floyd markete girip sigara alıyor, sahte 20 dolarlık veriyor. Kasiyer anlayınca, sigarayı geri istiyor, alamıyor. Floyd’un titremesinden çekiniyor. Polisi arıyor, polis geliyor, Floyd gözaltına alınmaya direniyor,  sonrasını zaten biliyoruz.

“Dolar sahteyse hak etmiştir” demiyorum. ABD’de ‘polis şiddeti” denilen vakaların bir dayanağı, bireysel silahlanmanın had safhada oluşu. Eyaletlerin derebeyi gibi davranması. Irkçılık denilse de, o polisin şefi zenci. Sonra, sosyal devlet anlayışının olmayışı. Gezi olayının arkasında ki Soros, Antifa’yı yemliyor mu mesela? Rothschild ailesi bu işlerin neresinde? Hedef Trump ve ABD. İnanılır gibi değil.

Floyd’un öldürülmesi ile başlayan süreçte ortalığı yangın yerine çevirenler de, Floyd gibi bir kurban. Olaylar esnasında başlarına bir şey gelse, sigortaları yoksa tedavi bile olamayacaklar. Ülkemiz, uzaya füze gönderemiyor ama asgari ücretle çalışan bir işçi sağlık sigortası ile anasını danasını hastanelerde bedavaya baktırabiliyor. Vefat ettiğinde, maaşı eşine, bekar kızına kalabiliyor.

Olayın merkezindeki Antifa’yı, Floyd’u bahane ederek başlattığı isyandan ayrı PKK ve YPG’ye verdikleri destekten de tanıyoruz. Dünya kazanı kaynarken, Twitter odunu ile ateş harlandırıldı. Twitter, Antifa’nın yanında konumlandı. Sosyal medyanın kalkışmalardaki rolüne bakarak, devlet güvenliği için tedbir almak kaçınılmaz olmuştur.

Floyd’un öldürülmesinin karşılığı, market sahiplerinin linç edilip, marketlerin yağmalanması, binaların yakılması olamaz. Antifa gibi STK ile Dünyayı dizayn edenlerin hedefinde şimdi kendi ülkeleri var.

Not: 1- 20 dolar sahte diye ırkçı saldırıya maruz kaldığı söyleniyor. Hayatını kasiyerlikten kazanan kişi 20 doları cebinden mi ödemeliydi yoksa işten mi atılmalıydı? B şıkkı ABD için daha olağan. İşin tuhaf yanı binlerce kişi daha yaşanabilir bir ülke için değil de, katillerin bilmem kaçıncı dereceden yargılanması için ortalığı ateşe verdi. Yağma yaptı.
       2- Türk medyası ise ABD’deki olaya ters yönden yaklaşıyor. İsyancıları şirin gösteriyor. Çok yanlış.
                                                                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder