7 Aralık 2019 Cumartesi

MHP’nin ‘İnsanlığın huzur projesi’ ve ‘Neo Liberal Ülkücülük’

Neval Kavcar
Kendi içimizde kalsın diye, eleştirel e-posta gönderiyorum. MHP’nin altını oyuyor deniliyor, yetmiyor dava açılıyor. Demek ki herkesin duymasında beis yok. Oldu o zaman. Diyorum ki “İ.Ulvi Yönter gibi-ler MHP’ye yön verecek noktada olmamalı.” 

MHP; Muhsin’le, kasetle, Akşener’le yön değiştirmedi ama İzzet Beyle adeta kulvar değişikliğine zorlanıyor. Bunu bilerek mi yapıyor yoksa ülkücülük nedir bilmediği için mi? Ona kefil olanlar bir daha düşünmeli.

Gelelim o projeye.
@UlviYonter..Sayın Genel Başkanımızın hedef olarak belirlediği, sonra da AR-GE’ye talimatlandırdığı “İnsanlığın Huzur Projesi” bir Komisyon marifetiyle hazırlanacaktır. Komisyon Başkanlığını ise SBF’den Hocam ve nadide bir Türk münevveri olan Sayın Prof.Dr.Ahmet Güner Sayar üstlenmiştir..." - 5 Aralık 2019 (1)

İzzet Ulvi Yönter’in hiç dahli yok gibi değil mi? “Devlet Beyin hedefi, talimatı.” Stratejileri o geliştirmiyor yani. Elini hiç yakmıyor. Hep “bir başkaları” var.

Komisyon başkanı Prof. Dr.Ahmet Güner Sayar, “Vilayetten Siyasete Şeyh Bedreddin” adlı kendi kitabını geçtiğimiz yıl şöyle yorumlamış? “Şeyh Bedreddin devrimci değil reformatördü…Çalkantılı dönemde devletin birliğini hedef almış isyanın elebaşını reformatör olarak görmenin MHP ile nasıl bir ilişkisi olabilir? Bu kafa “insanlığın huzuruna nasıl katkı sunabilir?”

Başka ne diyor o prof. Şeyh Bedrettin için? “Neye isyan? Çünkü İslâm hukukunda, Allah’ın katında birey çok önemlidir. Diyor ki, “Hürriyet Allah’ın haklarındandır”. Bugüne kadar işitilmemiş bir şey bu. Çünkü birey hür değil ki. Devlet onun üzerine abanmış. Belki o gün için normal… Adam işine gücüne bakıyor. Bugün için normal değil bu, birey hür olmak mecburiyetinde. Kur’an’da ayettir, “Dileyen iman etsin dileyen etmesin”. Allah sana süt veriyor ama sütlaç vermiyor. Burada sütlaç Allah’a inanmak meselesi. Akıl seni sütlaç yapmaya; yani Allah’a imana götürüyorsa. Deistler de var. “Kozmik denge”, “Oh my God” diyor Amerikalı, o deisttir. Orada kitap yok, mabed yok.”  ???!! Allah’ı bulmak için İslam’a, peygambere, camiye gerek yok diyor AR-GE'de görevlendirilen bu Prof.  (6 Aralık 2018) (2) 

Unutmadan, o prof. düşüncesinde serbest. Lakin bize ters. İnsanlık, devlete isyan edip, gücünü sarsan, sonunda idam edilen bir şerefsiz için “reformcuydu” diyen kişinin, stratejisi ile mi huzura kavuşacak?

22 Mart 2019’da Devlet Bey Yeni Zelenda’daki katliam üzerine “İnsanlığın huzuru projesi diye bir proje geliştirilmeli” demişti. (3) Niyetin halis olduğuna şüphe yok.  Lakin dünyanın huzuru için Türk egemen olmalıdır. Sütten sütlaç elde etmek için pardon “Allah’a ulaşmak için”, “ister Yahudi, ister Hıristiyan, ister Müslüman ol, ister deist…” der gibi meseleye bakan “huzuru” nasıl yakalayacak?

Uzun lafın kısası: “Kaynatmakla şaptan şeker olmaz.”                              

Kaynak:
(3) https://www.youtube.com/watch?v=SrmW4ZioVJQ

Not: Basın MHP’ye uzaktır. O kadar ki MHP’yi yok sayarlar. Hem MHP’li vekil, hem Genel başkan yardımcısı İ.Ulvi Yönter’in bu konuda bahtı açık. Ağzından çıkan her kelama tv kanalları balıklama atlıyor. 
                                            
                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder