11 Mayıs 2019 Cumartesi

Batı emperyalizminin İmamoğlu sevgisi

Neval Kavcar
CHP tezlerine gelelim. “Seçimi kazandık, YSK kararı ile elimizden alındı” diyorlar. CHP gerçekten kazanmış olsaydı, sandıkların sayımına karşı çıkmazdı. Olası seçim yenilenmeye doğru ilerlenirken, hazır kazanılan seçimi heba ederler miydi sandıkta İmamoğlu olsa? Y-CHP dürüst değil.

“Martın sonu çiçek böcek” “herkes konuşmalı” diye soyut soros kavramları ile algı yaptıktan sonra YSK hakimlerini nasıl tehdit ettiklerini gördük. Zerre güvenilmezler.

Yine “sandık kurulu yasal değilse niçin sadece B.şehir başkanlık seçimleri iptal edildi, hepsi edilsin” diyen CHP  “bir yerde bir şeyler oldu” ciddiyetsizliği ile YSK’ya başvurdu. Y-CHP’de, Devlet adabı yok.

AKP işin başında İstanbul’da tüm oyun sayılmasını istedi. Baktı ki engel var, geçersizi sayalım, dediler. Sadece geçersizlerde fark yarıdan aşağı düşünce, YSK’ya başvuruldu. Y-CHP sayımı durdurmak yerine “sayalım” deseydi, aynı sandıkta ki dört tür oy da sayılırdı. CHP samimi değil. “Aynı sandığa atılmış üç pusulada bir şey yok da sadece bir tanesinde mi var” diyerek kafa bulandırıyorlar.

Y-CHP sandıkları saydırmak istemedi. AKP’de elindeki bulgularla cepheyi genişletmek yerine sadece B.şehir seçiminin tekrarına başvurdu.

Seçimin tekrarlanacağı haberi üzerine de yedi düvelin tüm bileşenleri İmamoğlu’na sahip çıktı.

Y-CHP adayına oy vermemek için yeter sebep.

Not: Y-CHP-İP “31 Mart İstanbul seçiminde şaibe varsa, 24 Haziranda da vardır” diyerek ihtimal hesabıyla başvursa da “adalet kanıtla” karar alır.
***


23 Hazirana kadar insanları sokağa çekmek için her yolu deneyecek yedi düvel. Çok dikkat. Bilhassa 19 Mayıs civarı şirretliğin tavan yaptırılacağı bilgisi önemli. Falan sanatçı, filan AB şeysi, filan tanınmış romancı, feşman ABD’li haberleri ve kaosla toplumu esir almaya çalışacaklar. Bunun kırılması şart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder