23 Nisan 2019 Salı

CHP liderine kurulan tuzak


                                                                             
Neval Kavcar
Olayı defalarca düşününce Kemal Kılıçdaroğlu'nu kurban mı etmek istediler, dedim. Çubuk kaymakamı bakanları beklerken, o sırada CHP lideri geliyor, tesadüf. Kılıçdaroğlu "şehit ailesi ve muhtarla konuşulduğunu" söylüyor. Onlarda tersini. ??!!

Bu arada Mansur Yavaş köye önce gidiyor. CHP liderinin geleceğinden habersiz. İlk tepki ona oluyor. Kılıçdaroğlu gelince havanın bozuk olduğu konusunda uyarıyor mu mesela? Cenaze namazında yan yana duruyorlarmış. Durumu sezip Mansur Yavaş geçit töreni için CHP lideri ile gitmiyor. "Kemal Bey cenazenin arkasından gitmeseydi" deyip sonra "aramızda 15 metre vardı" diyor

Mansur Yavaş, tepkiler artarken köyden ayrılıyor. Kemal Bey henüz köyde iken hareketlenme başlamışken nereye gidiyor acaba? Anladığımız şu ki; CHP genel başkanını yapayalnız bırakmışlar orada. 

Aynı saatlerde İstanbul'da Ekrem İmamoğlu sanatçı gibi sahnede şov yaparken, Çubuk Akkuzulu köyünde Kılıçdaroğlu yumruk yiyor, tekmeleniyordu.

CHP lideri 1,5 saat güvenlik için evde tutulurken, Çubuk Ankara’ya bunca yakın olmakla birlikte niye CHP’liler, Mansur Yavaş ya da birileri oraya gelmedi. Genel başkanlarını yalnız bıraktılar. İyi partililerde varmış, onlarda sır olmuş. Hadi köye girmeleri sakıncalı bulundu diyelim, Çubuk’un çıkışında, bir yerde beklemeleri gerekmez miydi?

Ülkücüler, AKP’li yetkililer ve güvenlik görevlileri olmasa kim bilir neler olurdu?

A haberde, MHP genel başkan yardımcısı Mevlüt Karakaya “Kılıçdaroğlu’nun korumaları ön araştırma yapmadan nasıl oraya götürdüler?” diye sordu meselâ. Çubuk’un en fazla şehidin verildiği, en hassas nokta olduğunu da belirtelim. HDP ile ittifak yapmış bir lider, en fazla şehit verilmiş ilçeye gidiyor, gerekli prosedür yerine getirilmeden. O hassas yere Kemal Bey gönderildi mi acaba? Bu nasıl bir kumpastır?

Bir genel başkanın linç edilebileceğinin hesabını kitabını yapanları; Akkuzulu köyünde, güvenlik zafiyetinde değil başka yerde aramalılar.

Velhasıl; Çubuklu Akkuzulu’da tehlikeli bir oyun oynandı.


1 yorum:

  1. Kılıçdaroğlu'nun Akkuzulu'ya geleceğini bir Allah'ın kulu bilmiyorken, CHP lideri sürekli "o biliyor, bu biliyor" diye niye diyor? Haberi mi yok, haberi yok gibi mi yapıyor? Şaka mı sanıyor olup biteni?

    YanıtlaSil